Arkadaşlar ile Facebook Live Canlı Yayını Yapılabilecek - Haberler - indir.com

Arkadaşlar ile Facebook Live Canlı Yayını Yapılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-26 11:23:34
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz günlerde hanesinde bulunan fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram'a arşiv ve yeni yüz filtreleri özellikleri eklemeye devam ediyordu. Instagram üzerinde son zamanlarda gerçekleşen değişikliklerden sonra bir haberde Facebook'un ana uygulamasından geldi. İfade edilene göre geliştirilmeye devam eden Facebook Live yayınları için yapılacak olan bir yenilik ile artık kullanıcılar diledikleri arkadaşları ile birlikte canlı yayın yapma imkanına sahip olacaklar. Bu özellik ile YouTube Live tarafında Hangouts on Air aracılığı ile birlikte yayınlar akıllara geldi. Facebook aynı ortamda olmayan arkadaşlar için canlı yayınları ortak bir şekilde yapmayı olanak sağlayacak.

İlk olarak bilinirliği yüksek ve tanınmış kişiler için sunulacak olan bu özellik iOS uygulaması tarafında tüm sayfalara ve kullanıcılara açıldı. Bir süre sonrada hem Android hem de iOS tarafında tüm normal kullanıcılara da bu özelliğin verilmesi bekleniyor. Yapılacak olan yayın detaylarına gelirsek, yayınlar hem portre modu hem de yatay ekran modu olarak seçilebilecek. Portre modunda ekranın büyük alanı yayın sahibine ayırılırken, ikinci yayıncı ise biraz daha küçük bir çerçeve içerisinde gösterilecek. Yatay ekran modunda ise iki yayıncınında ekranlarının eşit miktarda alanda gösterildiği ifade ediliyor.

Facebook'un bu iki kişilik Facebook Live özelliğini ne zaman Android kullanıcılarına vereceği ise henüz merak ediliyor. Facebook'un canlı yayın tarafına getireceği tek özellik bu ortak yayınlar olmayacak. Canlı yayın sahipleri artık yayını takip eden izleyiciler ile bir özel sohbet alanı başlatabilecekler. Facebook tarafından ifade edilene göre canlı yayın platformuna gelecek olan bu yeni özellikler ile beraber daha sosyal ve eğlenceli bir ortamın oluşturulması hedefleniyor.





PAYLAŞ