Arka Planda YouTube Videoları Nasıl Açılır? - Haberler - indir.com

Arka Planda YouTube Videoları Nasıl Açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-26 16:47:34
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bu rehberimizde sizlere Android Nougat işletim sistemine sahip bir cihazda YouTube videolarını arka planda oynatmak için neler yapılması gerekli onlardan bahsedeceğiz. Mobil platformdaki uygulamalar gelişmeye devam etsede, kullanıcıların uzun süredir beklediği arka planda YouTube açma desteği ne yazık ki YouTube mobil uygulamalarına gelmiş durumda değil. Durum böyle olunca kullanıcılar ya üçüncü parti uygulamalar ile bu işi hallediyor yada daha farklı yöntemler deneyerek müzik keyfini çıkarmaya bakıyorlar. Özellikle müzik dinlemeyi seven bir kullanıcı müzik dinlediği sırada başka bir uygulamaya geçince maalesef müzik otomatik olarak duruyor.

Normal şartlarda YouTube'u arka planda çalıştırarak müzik dinlemek mümkün oluyor. Fakat bu durum YouTube Red kapsamına giriyor ve YouTube Red abonesi olmak için ise 10 USD gibi bir ücret ödemek gerekiyor. Bu ücret karşılığında YouTube Red abonesi olmuş oluyorsunuz ve video reklamları gibi içeriklerden de kurtulmuş oluyorsunuz. Diğer yandan Android Marshmallow işletim sistemi ile bazı Xposed modlarıyla beraber YouTube uygulamasını arka planda sürekli olarak çalıştırmak mümkün oluyor. Fakat Xposed modlarını şuan için Android Nougat işletim sistemleri desteklemiyor.

Android Nougat : Arka Planda YouTube Videoları Nasıl Açılır

  • İlk olarak Lucky Patcher isimli uygulamayı indirerek akıllı telefonunuza kurunuz. Fakat uygulama APK uzantılı olduğundan kurmadan önce cihazınızın güvenlik ayarlarına girerek 'Bilinmeyen Kaynaklar' bölümünü işaretleyerek aktif etmeyi unutmayın. Daha sonra uygulamayı yükleyip açınız ve SuperSU izini ister ise onaylayın.
  • Lucky Patcher ekranında telefonunuza yüklü tüm uygulamalarınızın listesini görmek mümkün olacak. Burada YouTube'u bulup seçerek 'Open menu of patches' seçeneğine dokunun. Bu işlem ile YouTube uygulaması cihazınızın sistem uygulaması olarak belirlenecektir ve bir uyarı çıkar ise Yes butonuna basın.
  • Ardından ise Custom Patch diyerek Apply deyiniz.
  • Bu işlem döngüsü biraz sürdükten sonra, işlemin başarılı bir şekilde tamamladığına dair bir uyarı mesajı ekranda görünecektir.

İşlemler bittikten sonra artık YouTube uygulamasını açın ve ana ekran dönme tuşunuza basın yada başka bir uygulamaya geçiş yapın. Açtığınız video'nun arka plana kısayollar ile geçtiğini göreceksiniz. Artık dilediğiniz müziği farklı bir uygulama veya oyunda olsanız dahi sorunsuz bir şekilde dinleyebileceksiniz.

 





PAYLAŞ