Araştırmaya göre Android kullanıcıları ilişkilerde iPhone kullanıcılarından daha iyi - Haberler - indir.com

Araştırmaya göre Android kullanıcıları ilişkilerde iPhone kullanıcılarından daha iyi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre 2000 kişinin katılımı ile Android ve iOS kullanıcılarını karşılaştıran bir araştırma yapıldı. İkili ilişkilerdeki rahatsız edici alışkanlıklara odaklanan bu araştırma neticesinde, iOS kullanıcıları daha fazla kötü alışkanlığa sahip olduğu ortaya çıkıyor. Akıllı telefonların sadece fiyatı değil özelliklerini de kıyaslayan internet sitesi CompareMyMobile akıllı telefon kullanıcılarının alışkanlıklarına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. 2000 kişi ile yapılan bu araştırma, Android kullanıcılarının ikili ilişkilerde daha iyi olduğunu ortaya çıkartıyor. iPhone sahipleri ise Android kullanıcılara göre daha fazla rahatsız edici alışkanlıklara sahip durumda.

Nelerin rahatsızlık edici olduğu kişiden kişiye değişebiliyor. CompareMyMobile ekibi ise bu alışkanlıkların neler olduğunu belirlemek için ikili ilişkiler üzerine yoğunlaşıyorlar. Bu kapsamda 12 farklı kriter belirlemeyi başaran şirket, kriterleri siteye giren kişilere sordu. Tüm rahatsız edici özellikler kapsamında ise iPhone kullanıcıları daha önde oldu.

AnTuTu yılın ilk en iyi Android telefonlarını listelediAnTuTu yılın ilk en iyi Android telefonlarını listeledi

iPhone sahiplerinin yüzde 75’i TV izlerken telefonu ile oynuyor

Söz konusu bu araştırmada sorulan sorulardan bir tanesi televizyon izlerken telefon kullanıp kullanmadıkları oldu. Her iki kullanıcı grubu da ortak olarak bu alışkanlığa sahip durumdalar. iPhone kullanıcılarının yüzde 75’i, Android kullanıcılarının ise yüzde 59’u TV veya film izlerken telefonu ile oynuyorlar. Diğer yandan birisi ile iletişim halindeyken, telefon kullanma, sosyal medya kullanımı gerçekleştirme ve fotoğraflarda filtre kullanma ile yerken telefon kullanma gibi durumlarda ise iPhone sahipleri daha fazla kullanıma sahip durumdalar.

Araştırma sonuçları dikkat çekse de, kullanıcı kitleleri için belirleyicilik noktasında yetersiz olduğunu söyleyelim. 2000 kişilik bir araştırma sonucu olduğu için bu konuların net tespiti için daha büyük kullanıcı kitlelerinin cevaplanması gerekiyor. Ancak yine de kullanıcıların akıllı telefonlardaki bu yoğun kullanımı oldukça dikkat çekiyor.  


Nokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandıNokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandı
App Store'da dolandırıcılık uygulamalarının sayısı artıyorApp Store'da dolandırıcılık uygulamalarının sayısı artıyor
Android 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktıAndroid 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı

PAYLAŞ