Araştırmacılar en çok bağımlılık yapan oyunları açıkladı - Haberler - indir.com

Araştırmacılar en çok bağımlılık yapan oyunları açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 12:20:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Sizce oyun tutkunlarının gün boyu başından kalkmadan oynadıkları oyunlar hangileri? Yapılan bir araştırma sonucu bu sorunun cevabı da ortaya çıkmış oldu.

Son zamanlarda oyun piyasasında oyuncularının tercih ederek oynayabilecekleri sayısız oyun olsa da bazı oyunlar diğerlerini geride bırakmayı başarabiliyor. Bu oyunların başına oturanların da kolay kolay kalkamadıkları açıkçası gözle görülebilir bir gerçek. Peki şu an da bağımlılık yapan oyunların başında hangisi geliyor? İşte bu sorunun cevabı Clutch tarafından yapılan geniş çaplı bir araştırma ortaya çıktı.

Pokemon Go gibi gerçek dünyada oynayabileceğiniz Minecraft Earth yayınlandıPokemon Go gibi gerçek dünyada oynayabileceğiniz Minecraft Earth yayınlandı

Clutch'ın yapmış olduğu araştırmaların sonuçlarına geçmeden önce araştırma sonucu gün yüzüne çıkan başka sonuçları da paylaşalım. Yapılan araştırmalara göre her ne kadar erkekler daha çok oyunlara bağımlı olduğu düşünülse de kadınların bağımlı olma oranları erkeklere kıyasla daha yüksek bir orana sahip. Bir diğer sonuca göre ise iş arayan insanlar, oyunlara işi olan insanlardan çok daha fazla bağımlılar. Şimdi gelelim en bağımlılık yapan oyunlara:

En çok bağımlılık yapan oyun: Minecraft

Yapmış olduğu araştırmayı paylaşan Clutch, 1.570 oyun arasından en çok tercih edilen 17 oyunu seçti. Tabii "En çok oynanan" mantığı daha sonra "En bağımlılık yapan" olgusuna dönüştü. Bu dönüşüme karşı çıkmak zannediyoruz ki pek de mümkün değil. Zira en çok tercih ettiğimiz oyun bizi kendisine en fazla bağlayan oyun oluyor.

Elde edilen veriler değerlendirildikten sonra en bağımlılık yapan oyun da ortaya çıkmış oldu. Araştırmaların sonuçlarına göre Minecraft, almış olduğu 37.9'luk puan ile en çok bağımlılık yapan oyun listesinde 1. sırada yer alıyor. Listenin 2. sırasında ise lideri 36 puan ile takip eden Red Dead Redemption  oluyor.

Peki oyunlar neye göre puan aldı?

bağımlılık yapan oyunlar

Araştırma bünyesine katılım sağlayan her katılımcı  ‘Greenfield Video Game Addiction Test’in modifiye edilmiş bir versiyonunda aldıkları sonuca göre bir bağımlılık puanı aldı. Daha sonra en çok bağımlılık yapan oyunlar  ‘En çok oynadığı oyunu seçenlerin bağımlılık puanlarına göre’ seçildi.

Listenin devamında ise Minecraft ve Red Dead Redemption’u sırasıyla For Honor ve Overwatch takip etti. Çok fazla oyuncuya sahip olan Fortnite oyunu ise listenin alt sıralarında kendine yer bulabildi.  Fortnite’ın bağımlılık puanı 33,9 olarak değerlendirildi. Bir zamanlar popülerliğini yitiren Minecraft’ın yeniden dirildiği de böylelikle kanıt kazandı.



PAYLAŞ