Arama trendleri Google arama motoruna entegre oluyor - Haberler - indir.com

Arama trendleri Google arama motoruna entegre oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 09:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google Trends ile anlık trend arama verilerini kullanıcılarına sunan Google, bu trendleri şimdi ise arama motoruna ekliyor.

Google Trends için hazırlanan özel sayfa aracılığı ile kişilerin gündem takibi yapmasını ve en çok arananlar hakkında bilgi almasını sağlayan Google, arama motorunu iyileştirmek adına kullanıcılara artık Google Trends önerileri de sunacak. Şu anda test süreci devam eden yeni özellik sadece mobil tarayıcıda çalışıyor. 

Google Trends, Viral Youtube Videolarını Listeliyor!Google Trends, Viral Youtube Videolarını Listeliyor!

Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yeni sistem nasıl işliyor?

Mobil tarayıcıyı kullanan ve oturum açmış kullanıcıların Google Trends verilerinin yanı sıra kişiselleştirilmiş özel sonuçlarla karşılaştığı yeni özellik, kişilerin sadece arama yapması ile birlikte kullanılabiliyor. Öyle ki herhangi bir dizinin ya da programın yeni bölümünün, fragmanın izlenmek istenmesi halinde popüler aramalarda yer alan sorgulamalar direk arama bölümünde kişilerin seçebileceği şekilde açılıyor.

Arama çubuğunda rekabet başlar mı?

Bu gelişmelerin paylaşılmasının ardından gündemde en çok konuşulanlardan bir tanesi SEO çalışmalarının ve rekabetin artık sonuçlardan ziyade direk bu arama sayfasına kayacağı oldu. Öyle ki artık rekabet sonuçlardan ziyade arama çubuğuna aktarılmış durumda. Arama çubuğunda önerilerde ilk sırada yer almak, çoğu web sitesi sahibi için büyük bir avantaj yaratabilir.




Google Trends Artık Gerçek Zamanlı Sonuçlar Veriyor!Google Trends Artık Gerçek Zamanlı Sonuçlar Veriyor!
Google Trends Artık Çok Daha Detaylı Veriler SunuyorGoogle Trends Artık Çok Daha Detaylı Veriler Sunuyor
Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılır?Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ