Aralık Ayı Popüler Uygulamaları - Haberler - indir.com

Aralık Ayı Popüler Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Her ay düzenli olarak mobil uygulama pazarlarına ait raporları oluşturan ve bu raporları geliştiricilerin yanı sıra kullanıcılar ile paylaşan Distimo, 2013 yılının son ayı Aralık'a ait popüler mobil uygulamalar raporunu yayınladı.

Distimo tarafından yayınlanan raporda ilk dikkatimizi çeken yılbaşı etkisini gördüğümüz Apple App Store ücretsiz uygulamaları kategorisi oldu. Yurtdışında iTunes için verilen hediye kartlarının bu uygulamalar arasında önemli bir oranda etki ettiğini ve bununla birlikte Aralık ayının ortasından Ocak ayının ilk günlerine kadar geçen sürede indirilme ile uygulama gelirlerinin ciddi oranda arttığı da oldukça dikkatimizi çeken diğer etkiler arasında yer alıyor.

Noel günü olarak adlandırılan 25 Aralık'ta Apple Store'daki uygulamaların indirilme sayıları diğer günlere oranla yüzde 53 artmış ve buna paralel olarak elde edilen gelirler ise yüzde 56 oranında bir artış olmuştur. 

Distimo'nun Apple App Store'da Aralık ayında yayınlanan ücretsiz uygulamalar kategorisi raporuna göz attığımızda Kasım ayındaki listede bulunan Facebook ve Youtube uygulamalarının ''ücretsiz en popüler 5 uygulama'' arasında yerlerini koruduklarını görebiliriz. Farklı olarak 12 Days of Gifts, Angry Birds Go! ve Facebook Messenger bu listeye Aralık ayında giriş yapan uygulamalardan.

 

Raporda ''ücretsiz en popüler 5 uygulama'' kategorisine bağlı olarak Google Play Store'a göz attığımızda ise listeye Skype-free IM & Video calls uygulamasının yeni giriş yaptığını ve Kasım ayında listede yer alarak sadece sıralamaları değişen Facebook, WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, Candy Crush Saga'nın ise listede kalmayı başardıklarını görüyoruz.

Mobil mağazaların ücretli uygulamaları raporu App Store ''Ücretli en popüler 5 uygulama'' listesinde ise Kasım ayında yer alan Minecraft-Pocket EditionCut the Rope 2 ile Grand Theft Auto: San Andreas'ın yerlerini korudukları görünmekle beraber Infinity Blade III'ün listeye yeni girdiğini görüyoruz.

Google Play uygulamaları tarafına baktığımızda ise Kasım ayında Distimo raporunda yer alan SwiftKey Keyboard, Titanium Backup Pro Key root, MineCraft - Pocket Edition, Nova Launcher Prime, Poweramp Full Version Unlocker uygulamalarının Aralık ayında ''en popüler 5 ücretli uygulama'' listesinde sadece yerlerinin değiştiğini görebiliyoruz. 

 

Son olarak Apple App Store ile Google Play Store pazar paylarındaki oranlara bakacak olursak; Apple App Store yüzde 63 ve Google Play Store yüzde 37 pazar payına sahip olmuş durumda. Buna göre Apple 2013 yılını pazar payında lider olarak kapatmış olsa da Haziran 2013'te yayınlanan pazar payı raporuna göre Apple Store yüzde 68 paya sahipken geçen altı aylık zamanda Apple yüzde 5 pazar payı kaybetmiş durumdadır.

 





PAYLAŞ