Apple'ın yüzü, yeni iPhone'lar daha çıkmadan güldü - Haberler - indir.com

Apple'ın yüzü, yeni iPhone'lar daha çıkmadan güldü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 15:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın hisseleri, henüz yeni iPhone’larını tanıtmadan yükselişe geçti.

Bu yılın en çok beklenen teknolojik ürünleri arasında gösterilen Apple’ın yeni iPhone’ları, bu ay içerisinde gün yüzüne çıkacak. Apple bu yıl, henüz iddialı bir ürünüyle çıkış yapmadığı için, rakipleri kadar konuşulmamıştı. Fakat yeni iPhone’ların tanıtılmasıyla birlikte, bu durumun tersine döneceği az çok tahmin ediliyor. Eylül ayına girilmesiyle birlikte de teknoloji meraklılarını heyecan sarmaya başladı. Eylül ayı, Apple’ın hisselerine de olumlu yansıdı. Henüz yeni iPhone’lar görülmeden, şirketin hisselerinde artış olduğu görüldü.

Yeni iPhone’lar çıkmadan, Apple hisseleri artış gösterdi

Yaklaşık bir hafta gibi bir süre sonunda, herkesin merakla beklediği yeni iPhone’lar tanıtılacak. Tanıtım tarihi olarak 12 Eylül’ün işaret edildiği yeni iPhone’lar, Apple’ın hisselerinin yükselmesini şimdiden sağlamış durumda. Geçtiğimiz aya bakarsak, Apple’ın piyasa değeri 1 milyar dolardı. Analistler, hisselerin  1 trilyon dolardan sonra yeniden düşüşe geçeceğini söylemişti. Bu analiz kısa bir süre için doğru çıktı. Kısa süreli düşüşün ardından, Apple hisseleri yeniden yükselişe geçti. Finansal gücü yüksek olan şirketler tarafından, yüklü miktarda hisse senedi alındı.

Şirketlerin böyle bir adım atmasındaki amacın, yeni iPhone’ların tanıtımından sonra, hisseleri satarak kar elde etmek olduğu söyleniyor. Apple’da en fazla hisseye sahip olan şirketlerin şu an için Vanguard ve Blackrock olduğu da verilen bilgiler arasında. Üçüncü sırada 250 milyon dolar ile Berkshire Hathaway yer alıyor.





PAYLAŞ