Apple'ın Yeni Sağlık Uygulaması Healthbook'un Detayları Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Apple'ın Yeni Sağlık Uygulaması Healthbook'un Detayları Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Apple'ın iOS8 işletim sistemine ait olan ekran görüntülerinin sızdırıldığını geçen günlerde sizlere duyurmuştuk. Bugün ise iOS 8 ile birlikte gelecek olan yeni sağlık uygulaması Healthbook'un arayüzü gün yüzüne çıktı.

9 to 5 Mac'in yayınladığı görüntülerle beraber gün yüzüne çıkan Apple'ın yeni sağlık ve aktivite izleme uygulaması Healthbook'un arayüzünde aktivite, beslenme, kilo, kan şekeri, uyku gibi temel takip kartları bulunuyor. Bunlara ek olarak kan değerli, kalp atışı, su seviyesi, kan basıncı gibi detaylı ölçümler de yine uygulama arayüzünde görünen diğer öğeler arasında yer alıyor.

Apple Healthbook

Apple'ın sağlık ve fitness sektöründeki ilk ciddi adımını simgeleyen Healthbook'un sızan arayüz görüntüleri kullanıcıların nasıl bir uygulama ile karşılaşacaklarını da gözler önüne seriyor.

Healthbook'da bulunan kartlar Apple'ın kullanıcılara adeta tam teşekküllü bir sağlık uygulaması sunacağını göstermekle kalmazken yayınlanan arayüz görselinde dikkati çeken en önemli öğe ise 'Emergency Card' isimli fonksiyon oldu. Bu fonksiyon sayesinde kullanıcılar kart üzerine biyografik bilgilerini girerek isimlerini, doğum tarihlerini, kilolarını, göz renklerini, kan gruplarını ve organ bağış durumlarını yazabilecekleri gibi aynı zamanda fotoğraflarını da ekleyebilecekler.

Apple Healthbook

Apple'ın Healthbook uygulamasında bulunan ve uygulamanın en önemli özelliği olarak belirtilen Emergency Card sayesinde kullanıcıların kaza geçirmesi gibi durumlarda fizyolojik bilgilerine ulaşılması amaçlandığı gibi 9 to 5 Mac, bu özelliğin iOS cihazlardaki kilit ekran üzerinden ulaşılabileceğini de belirtiyor. Bu sayede de cihaz sahibi olmayan kişiler cihazın sahibi hakkındaki önemli sağlık bilgilerine ihtiyaç anında erişebilecekler.

Apple Healthbook

Healthbook'un geleceğiyle ilgili bazı belirsizlikler devam etse de gelen son bilgiler arasında uygulamanın, iOS 8'le birlikte yayınlanmayacağı Apple tarafından bir sonraki iOS sürümleri için saklanacağı söylentileri dolaşmakta. Healthbook'un iOS 8'e gelip gelmeyeceği Haziran ayında yapılacak olan WWDC 2014 etkinliğindeki iOS 8 lansmanına kadar belirsizliğini koruyacak gibi görünüyor.





PAYLAŞ