Apple’ın yeni planı MacBook’u bükülebilir yapmak - Haberler - indir.com

Apple’ın yeni planı MacBook’u bükülebilir yapmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 13:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son haftalarda ardı ardına aldığı patentlerle gündeme gelen teknoloji devi Apple’ın yeni planı MacBook’u bükülebilir yapmak. 

Gelecekte piyasaya süreceği ürünler için son derece yenilikçi bir yaklaşım izleyen Apple, geçtiğimiz senenin başındaki eleştirileri tamamen unutturmuş durumda. Kullanıcılarına yeni tasarımlar sunmak için bir süredir araştırmalarına devam eden ABD merkezli teknoloji devi aldığı patenlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Bugüne dek piyasaya sürdüğü ürünlerin tasarımı için belirli biz çizgiyi takip ederek kontrollü olarak ilerleyen Apple’ın aldığı patentlerin oldukça yaratıcı ve merak uyandırıcı olduğunu söylemek gerek. Hatta öyle ki şirketin son dönemlerde aldığı bazı patentler Apple’ın katı kurallarına ters düşerek teknoloji dünyasını epey şaşırtıyor. Yine bu tip bir patenle gündeme gelen şirket gelecekte bükülebilir bir MacBook üretmek istiyor.  

Apple'dan beklenmedik TikTok hamlesiApple'dan beklenmedik TikTok hamlesi

Radikal değişikliklerinin çoğunluğunu MacBook’lar için yapan Apple, geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürülen 13 inç MacBook Pro modelinde de bazı değişiklikler yapmıştı. Beklenen özelliklere sahip olan bu modeli sessiz sedasız tasarlayan şirket bu hamlesiyle kullanıcılarını şaşırtmıştı. Şirketin MacBook’lar için yeni olanı ise katlanabilir yapı.

Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir

Gelecekte piyasaya süreceği MacBook ya da MacBook Pro dizüstü bilgisayarları için katlanabilir bir tasarım düşünen Apple yeni bir patentle karşımıza. Aldığı patenlerle bir süredir katlanabilir ekran teknolojisi üzerine çalıştığı bilinen şirket yeni tasarımında ekranı bilgisayarın gövdesine bağlayan mevcut menteşe mekanizmasını değiştirmeye çalışmış.

Bu değişime  “MacBook Pro’ya uygulanabilecek düzlemsel menteşe düzeneği” adını veren şirketin patent bilgileri incelendiğinde cihazın çıkıntısı olmayan bir görünüm ile birlikte tek parçalı gövdeye sahip kavisli ve bükülebilir bir detay barındıracağı detayına yer verilmiş. Tek parçadan oluşan ve iki bölümü bulunan bu cihazın körüklü bir yapıda tasarlandığı ve bükülme yerlerinin esnek bir yapıya sahip olacağı söyleniyor. Eğer Apple bu tasarımı hayata geçirirse yeni MacBook’a aynı zamanda esnek bir pil de eklenmesi gerekecek gibi duruyor. 


Apple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyorApple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyor
Apple News bu sene 13.35 milyar dolar gelir elde ettiApple News bu sene 13.35 milyar dolar gelir elde etti

PAYLAŞ