Apple'ın Yeni Patent Davası ile Başı Dertte - Haberler - indir.com

Apple'ın Yeni Patent Davası ile Başı Dertte

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 22:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının öncü markalarından olan Apple, geçtiğimiz günlerde mobil işletim sistemi olan iOS 12’nin güncel kullanım oranlarını açıklamıştı. Yeni amiral gemisi modellerinin ön sipariş tarihlerine de az kala şimdi şirketin yeni bir patent davası ile başı derde girebilir. Akıllı telefon üreticlerinin başında gelen şirket birçok patent davası ve dosyasına sahip durumda. Bu noktada Apple’ın uğraşması gereken birçok konu bulunurken cihazlarda kullanacağı teknolojiler için çeşitli lisanslar ve patentler alması gerekiyor. Son olarak bunlardan birisi olan arttırılmış gerçeklik ile alakalı bir girişim olan Spketral, Apple tarafından satın alınan firmalar arasına girmişti.

Apple Patent Dosyaları

Apple’ın satın almış olduğu bu girişim daha çok cihazlarda yer alan kamera performansına yönelik bir adımdı. Marka yeni bir teknoloji geliştirirken, bu noktada riske girmeden kararlı sonuçlar ve adımlar atması gerekiyor. Bu girişimleri ile şirket patent dosyalarından uzak dururken şimdi ise tekrardan çift kamera teknolojisi üzerine iki isim tarafından davalık oldu. Söz konusu bu davaya göre 2016 yılında ilk olarak iPhone 7 serisinde sunulan çift kameralı modeller sonrasında 2003 yılında zaten alınmış bir patenti ihlal ettiği ifade ediliyor. Zhongxuan Zhang ve Yanbin Yu tarafından Apple’ın 2011 yılından beri bu patentten haberdar olduğu ifade ediliyor.

Apple ise 2013’te 3D sensörler üzerine firma olan PrimeSense, 2015 yılında ise kamera teknolojisi şirketi olan LinX Imaging’i satın alarak cihazlarına ekleyeceği teknolojilere yönelik geliştirmeler yapmaya başlamıştı. Davacı taraflar ise Apple’ın zaten böyle bir şirketleri olduğu halde neden kendi patent girişimleri yapmadıkları konusunda sorunlarını bildiriyorlar. Apple cephesinden söz konusu bu patent davası hakkında bir açıklama gelmemişken, yaşanacak olan bu patent davası neticesinde ne gibi bir sonuç çıkacak yakında göreceğiz.





PAYLAŞ