Apple'ın Yeni Kulaklık Teknolojisi Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Apple'ın Yeni Kulaklık Teknolojisi Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-12 16:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın almış olduğu yeni bir patent ile beraber HomePod teknolojisinin kulaklık modellerine gelmesi bekleniyor. Apple’ın piyasada yer alan AirPods modelleri haricinde uzun bir zamandır yeni bir kulaklık üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu kulaklık üzerinde gelişmelerin sürdüğü söylentileri gelmeye devam ederken, Apple cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmediği biliniyor. Ancak resmi olmayan ve ortaya çıkan yeni bir patentte göre Apple’ın yeni nesil kulaklık özellikleri ortaya çıkmaya başlıyor. Bu noktada kulaklıklar için otomatik sol – sağ tespit sistem ve teknolojisi bu noktada ses kanalını sizin kulaklığı nasıl giydiğinize bağlı bir şekilde otomatik olarak ayarlanabiliyor.

Apple Kulaklık Patenti

Yeni AirPods ve AirPower'ı 2019'da GöreceğizYeni AirPods ve AirPower'ı 2019'da Göreceğiz

Mayıs 2017 döneminde Apple tarafından alınan bu patent ile kulak üzeri kulaklığın her iki kulak için beşer mikrofonlu yerleşim olduğu biliniyor. Kullanıcı kulaklığı taktığı zaman mikrofonların aldığı sesler karşılaştırılarak bu noktada kullanıcıların her iki kulağına da doğru ses kanal ayarı gerçekleştiriliyor. Bu sayede ise kulaklıkları ters veya yanlış takma gibi bir problem ortadan kalkmış oluyor. Fakat patent içeriğinde yer alan bir detay Apple’ın bu teknolojiyi sadece kulaklık değil başka bir üründe de kullandığı gözüküyor. Bu kulaklık patentinde  yer alan teknolojinin aslında akıllı hoparlör modeli olan HomePod cihazlarında da yer aldığı gözüktü.

Bu sayede oda konumuna göre mikrofonlar algılanıyor ve HomePod akıllı hoparlörü en iyi ses deneyimini sunmuş oluyor. Apple bu teknolojiyi kullanarak ise yeni kulaklığında otomatik olarak dinleme koşuluna uygun olarak en iyi ses deneyimini sunmuş olacak. Apple’ın bir yeni kulaklık üzerinde çalışıp çalışmadığı henüz net olarak bilinmezken, Apple’ın yeni bir kulaklık ile pazara giriş yapması piyasada yer alan kablosuz teknolojili kulaklıklara sıkı bir rekabet sunması bekleniyor.


Apple Hisse eğeri kaybediyorApple Hisse eğeri kaybediyor
Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!
Xiaomi Mi AirDots Youth Edition ile AirPods rakip oluyorXiaomi Mi AirDots Youth Edition ile AirPods rakip oluyor

PAYLAŞ