Apple'ın yeni klavye patenti ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple'ın yeni klavye patenti ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 18:59:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPhone 12 ve iPhone SE 2 ile ilgili çeşitli sızıntılar halen gelmeye devam ederken, teknoloji şirketi Apple da yeni patent haberleri ile gündemde adından söz ettiriyor. Bugün itibariyle Apple, yeni klavye patenti ile gündemde. 

Apple'dan yeni klavye patenti

Akıllı cihazları ile olduğu kadar diğer ürünleri ile de oldukça popüler bir şirket olan Apple, yeni klavye patenti ile gündemde. Teknoloji dünyası iPhone SE 2 ve iPhone 12 ile ilgili detayları konuşurken, Apple'da yeni patent başvurularına devam ediyor. Şöyle ki 2019 yılı içerisinde Apple'a ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından 53 adet yeni patent verildi. Verilen bu patentler için onay bilgileri de gelmeye devam ediyor. Bugün itibariyle ise Apple'ın onaylanan son patenti hakkında detaylar ortaya çıktı. Bu yeni patent ile beraber şirket parmak hareketlerini destekleyen kumaş tabanlı bir klavye patenti aldı. Söz konusu bu yeni klavyenin, Smart Keyboard Folio modellerinden daha gelişmiş ve cihazlara entegre bir halde olacağı düşünülüyor. 

Apple'dan ekrana gömülü parmak izi sensörü patenti hamlesiApple'dan ekrana gömülü parmak izi sensörü patenti hamlesi

Daha önce de, teknoloji devi Apple, Magic klavyelerde dokunma hareketleri için bir kaç adet farklı patent almıştı. Bu hareketler karşısında Apple'ın dokunma hareketlerini Smart Keyboard Folio'ya getirmeyi planladığı tahmin ediliyor. Yani hal böyle olunca iPad Pro klavyedeki dokunma hareketlerini de destekleyecek gibi gözüküyor. Buna ek olarak aynı zamanda Touch Gestures, yani dokunma hareketleri özelliğini aktif hale getirirseniz, laptop touchpad'leri yapmış olduğumuz farklı hareketlerin farklı fonksiyonlar ile tepki vermesine izin vereceğimiz anlamına gelir ve bunun genel adı budur. 

Teknoloji devi Apple şirketine göre, söz konusu bu cihazları kullanmayı tercih eden kullanıcılar çoklu hareketlere dokunmak ya da farklı fonksiyonlar yerine getirmek için sadece touchpad kullanmak durumunda kalmamalıdır. Yapılan yenilikler ile beraber bazı tuşların farklı fonksiyonları olması gerekiyor. Bu sebeple yen, patenti ile beraber yatay ve dikey kapasitif bir dokunmatik sensörün kesişme noktasında kapasitans yükünü ölçmesi gerekiyor. Yeni klavye özellikleri itibariyle kullanıcıların kullanım deneyimlerini geliştirerek yenilikçi bir deneyim sunacak.

Söz konusu bu yeni tekniklerle beraber de klavye üzerinde yer alan tuşlara basmak zorunda kalmayacağız. Öyle ki tuşlar üzerinde farklı dokunuşlar ile beraber farklı işlevlere sahip olacağız. Bu özellik sayesinde de kullanıcıların daha hızlı bir kullanım elde etmesi sağlanacak. Bu fonksiyonel klavye sisteminin nasıl çalıştığı hakkında henüz net bir bilgi söz konusu değildir. Fakat yakın zaman içerisinde konu ile ilgili detaylı bilgiler gelmesi bekleniyor. Bu yeni Apple patentinin yeni MacBook serisi ve iPad'lerde kullanılacağı kesin olarak gözüken düşünceler arasındadır. 

 


Apple Mac Pro daha da büyüdü! İşte şaşırtan Apple Mac Pro fiyatıApple Mac Pro daha da büyüdü! İşte şaşırtan Apple Mac Pro fiyatı
Akıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket AppleAkıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket Apple
Samsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildiSamsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildi

PAYLAŞ