Apple’ın yeni grup selfie patenti ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple’ın yeni grup selfie patenti ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-08 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın aldığı yeni patentler her geçen gün gündem de adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu defa ise oldukça ilginç ve dikkat çekici bir zamanlama içerisinde karşımıza çıkan selfie patenti ortaya çıktı. Apple şirketinin almayı başardığı bu yeni patent ile aynı ortamda olunmasa bile grup selfie çekmek mümkün oluyor. 

Apple’ın yeni grup selfie patenti gün yüzüne çıktı

Konuya ilgili olarak ortaya çıkan bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla Apple'ın bu yeni patenti, kullanıcılara farklı yerde olmalarına rağmen grup selfie çekilmesine imkan tanıyor. Ön kamera açıldığı zaman üst bölümde davet et seçeneği yer alıyor. İlk selfie çekmeyi planlayan kullanıcılardan sonra, davet edilen kişiye çeşitli direktifler sunuluyor. Bu direktifler doğrultusunda da toplu selfie çekilmesi mümkün hale geliyor. 

Apple Watch 6 özellikleri hakkında ilk sızıntılarApple Watch 6 özellikleri hakkında ilk sızıntılar

Nitekim ortaya aynı yerde olmamalarına rağmen birçok kişinin çekildiği grup selfie görüntüleri çıkmış oluyor. Şu an söz konusu bu uygulamanın detayları net olarak ortaya çıkmış değildir. Selfie patenti görsellerinden de daha fazla bilgi çıkarmak mümkün olmuyor. Son olarak ise değinmek gerekirse, her ne kadar pandemi süreci için dikkat çekici bir gelişme gibi görünüyor olsa da Apple'ın bu patent başvurusu 2018 yılında yapılmıştır. Fakat Apple'ın henüz daha patent almaya hak kazanabildiğine dikkat çekiliyor. Dolayısı ile Apple'ın pandemi süreci kapsamında geliştirdiği bir yenilik olmadığını da ifade etmekte fayda vardır. Bu uygulamanın ne zaman kullanımına sunulacağı ya da kullanıma sunulup sunulmayacağı ise son derece merak edilen bir konudur. 

 


Apple iPhone yavaşlattığı için İtalya'da 10 milyon euro ödeyecekApple iPhone yavaşlattığı için İtalya'da 10 milyon euro ödeyecek
Sürpriz yeni Apple Pencil sızıntısıSürpriz yeni Apple Pencil sızıntısı
Apple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacakApple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacak

PAYLAŞ