Apple'ın yeni CEO adayları kimler? - Haberler - indir.com

Apple'ın yeni CEO adayları kimler?

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda, bir sonraki Apple CEO'su olarak kimin görüneceği tartışma konusu oldu. 2011 yılında Tim Cook , Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs'un yerini aldı Jobs'ın yerini doldurması imkansız olsa da görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam ediyor. Bu süreçte Apple'ın payı yüzde binden fazla büyüdü. 153 milyar dolarlık şirketin değerini 2 trilyon dolara çıkarmayı başardı. Yeni hizmetler, giyilebilir cihazlar ve daha geniş ekran boyutları ile ürün portföyünü genişletti.

Geçen hafta, Apple CEO'su Cook ofiste 10. yılını kutladı. Ayrıca son dönemleri olabilir. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Tim Cook, dört yıl içinde sona erecek sözleşmesi nedeniyle 2025 ile 2028 arasında emekli olacak. Peki onun yerine geçmesi muhtemel adaylar kimler? Gelin birlikte inceleyelim…

Apple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanıApple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanı

Apple CEO'su için potansiyel adaylar

100.000 çalışanı olan Apple'da herhangi bir üst düzey görevin zorluğunu hayal bile edemeyiz. Şu anda, Cook ayrıca multi-trilyon dolarlık bir imparatorluğu yönetiyor. Ancak önümüzdeki yıllarda Apple'ın CEO pozisyonunu kimin üstleneceğine dair tahminler gelmeye başladı. Bloomberg'in haberine göre şirketin yönetim üyelerine kısaca bir göz atalım…

Kate Adams

Adams birçok yönden sağlam bir genel hukuk danışmanıdır. Ama Apple'da yeni olduğu için onu seçmeyecekler. Aynı zamanda şirket, muhtemelen bir sonraki lideri için bir teknoloji veya operasyon yöneticisi arıyor.

Tim Cook'un Apple için son planı

32 yaşındaki bir Apple çalışanı olan Eddy Cue Cue, güçlü bir aday gibi görünüyor. Şirketteki diğer Apple yöneticilerine benzer şekilde Cue, halefiyet planlamasında oldukça iyidir. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı unvanını aldı.

Craig Federighi

Federighi, en üst sıralarda yer almak için karizması ve dış desteği olan biri. Her yıl yazılım yükseltmeleri yapan binlerce mühendisi denetlediği için, bununla başa çıkabilecek bir yöneticidir. Cook'tan yaklaşık sekiz yaş daha genç ve hem Jobs hem de Cook terimleri altında çalışmış, teknik becerilere sahip.

Giannandrea, 2018'de Google'dan ayrıldıktan sonra Cook'un ekibine katıldı. Böylece ekibin en yeni çalışanı oldu. Yapay zeka ve makine öğrenimi uzmanı. Ayrıca Giannandrea, otomobil projesi gibi yeni sorumluluklar üstlendi. Yine de, nispeten yeni gelen birinin, özellikle de şu anda şirketin daha küçük birimlerinde bir yöneticinin CEO olması pek olası değildir.

Luca Maestri

Adams gibi Maestri de Apple'ın finans direktörü rolü için kesinlikle sağlam bir aday. Muhtemelen Apple'ı başarıyla çalıştırabilir. Ancak Apple'ın tüm şirketi yönetmek için finans direktörünü seçmesi pek olası görünmüyor.

En güçlü CEO adayları kimler?

Sabih Khan

Yönetim ekibinin yeni bir üyesi olan Khan, Jony Ive'nin istifasının ardından atandı. Operasyon yöneticisi olarak çalışıyor. Şirketin son birkaç yılda sahip olduğu ölçeğe ulaşmasını sağlayan operasyonlardır. Jeff Williams, Khan'ın yerine seçilecek. Ancak Khan, Williams'tan üç yaş daha genç. Teorik olarak Apple'ın CEO'su olmaya uygun, gelecekte Cook'un istifa etmesi gerekiyor.

Deirdre O'Brien

Apple ile olan 30 yıllık yolculuğunda O'Brien her şeyi gördü. 2019 yılında Apple'ın perakende müdürü olmadan önce çeşitli satış, operasyon ve finans görevlerinde bulundu. Ayrıca şirketin perakende mağazalarını açmasına yardımcı oldu. Bu son görevde, Apple'ın çalışan tabanının çoğunu denetler.

Ancak, şirketin temel işlevlerinden birini insan kaynakları başkanı olarak yürütmektedir. Ayrıca Cook'tan yaklaşık beş yaş daha genç. Bu yüzden önünde uzun bir Apple kariyeri olabilir. Apple kültürü hakkındaki derin bilgisi ve şirketin en önemli işlevlerinin çoğunu yerine getirmiş olması nedeniyle potansiyel bir CEO.

Johnny Srouji

Srouji, tartışmasız bu yılki en kritik Apple liderlerinden biri. Ekibiyle birlikte, iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac'lere güç sağlayan ve yıllık performans artışı sağlayan çiplerden sorumludur. Dürüst bir lider olarak tanınan Srouji, dünya çapında binlerce mühendisin saygısını kazanmıştır. Apple için kesinlikle önemli, ancak çip şefinin Apple'ı bir bütün olarak yönetmeye uygun olup olmadığı tartışmalı.

Greg Joswiak

“Joz”, Cook'un yönetim ekibinde en uzun süre hizmet veren Apple çalışanıdır. Geçen yıl kıdemli başkan yardımcılığına terfi etti. Ama çok daha uzun süredir Apple'ın kilit liderleri arasında yer alıyor.

Birkaç yıldır Apple'ın tüm ürünlerinin ürün yönetimi ve pazarlamasında yoğun bir şekilde yer almıştır. Şirketin tüm ayrıntılarını biliyor, teknik açıdan bilgili ve kesinlikle Apple'ın bir sonraki lideri olabilir. Apple'ın yönetim ekibinin en genç üyesi olan John Ternus Ternus dikkat çekiyor. Teorik olarak, beş yıl içinde CEO olursa, on yıldan fazla CEO olarak görev yapabilir.

Belki de bu listedeki herkesten daha uzun. Bu yılın başlarında Apple'da donanım mühendisliği şefi olarak atandı. Ternus iyi bir aday olarak öne çıkıyor.

Jeff Williams

Cook önümüzdeki beş yıl içinde istifa ederse, Operasyon Direktörü Jeff Williams devralacak en iyi aday.

 

 


Apple Çalışanlarının Aşı Durumunu Öğrenmek İstiyor!Apple Çalışanlarının Aşı Durumunu Öğrenmek İstiyor!
Apple'ın Siri yüzünden başı dertte!Apple'ın Siri yüzünden başı dertte!

PAYLAŞ