Apple'ın yeni bir işlemcisi WWDC 21'de gözüktü - Haberler - indir.com

Apple'ın yeni bir işlemcisi WWDC 21'de gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 14:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji markası Apple’ın WWDC 2021 etkinliğinde yeni bir ürün veya donanım göstermese de, etkinliğin videosunda yer alan etiketler arasında önemli bir ipucu ortaya çıktı. Apple, etiketler arasına “m1x” ve “MacBook Pro” etiketlerini dahil etti. Pazartesi günü Apple, merakla beklenen ve her yıl gerçekleştirilen WWDC etkinliğinin 2021 furyasını gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında yeni donanım ürünlerinin yanı sıra yazılım olarak birçok yenilik gördük. Daha önce paylaşılan şirketin yeni işletim sistemi sürümlerinin haricinde MacBook Pro ve Mac mini bilgisayarları da bekleniyordu. Dünya genelinde birçok kişinin beklentisi bu şekilde olurken, beklenen gelmedi.

Bu duruma karşılık etkinlik kapsamında herhangi bir donanım yeniliği tanıtılmazken, şirketin yeni işletim sistemi sürümleri, güvenlik ve gizliliğe yönelik araçları gördük. Bu durumda yakın zamanda yeni işlemciye sahip bir Apple bilgisayarı görme beklentisi bozulsa da, bugün keşfedilen yeni bilgi ve yeni işlemci hakkında önemli bilgiler verdi.

ABD Dizüstü bilgisayarlarında Apple liderliğini kaybettiABD Dizüstü bilgisayarlarında Apple liderliğini kaybetti

Apple’ın yeni işlemcisi m1x ortaya çıktı

Apple’ın YouTube kanalındaki WWDC 20121 etkinliğinin tekrarında videonun etiketleri arasında dikkat çeken iki etiket oldu. YouTuber Max Balzer tarafından keşfedilen bu etikete göre m1x MacBook Pro ve “m1x” işlemcileri oldu. Apple tarafından yazılan bu etiketler ile beraber işlemcinin ismi de neredeyse kesinleşmiş oldu. Apple’ın yeni işlemcisi için M1X ismi uzun bir süredir yer alıyordu. Ancak bu işlemci henüz resmileşmezken, Apple’ın videosunda yer alan etiket, MacBook Pro’lar ile beraber gelecek yeni işlemcinin M1X adına sahip olacağı beklentilerini güçlendiriyor.

Ayrıca Apple’ın böyle bir etiketi videoya eklemesi, farklı amaçlarla da olabilir. Videoyu YouTube’da üst sıralara çıkarmak için m1x ve MacBook Pro etiketlerinden faydalanma ihtimali de bulunuyor. Bakalım şirketin bu yeni işlemcisi ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.


ABD’de HP’den Apple’a karşı önemli üstünlük!ABD’de HP’den Apple’a karşı önemli üstünlük!
Apple’ın yarışmasını 16 yaşında Türk bir öğrenci kazandıApple’ın yarışmasını 16 yaşında Türk bir öğrenci kazandı

PAYLAŞ