Apple’ın yarışmasını 16 yaşında Türk bir öğrenci kazandı - Haberler - indir.com

Apple’ın yarışmasını 16 yaşında Türk bir öğrenci kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 14:45:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından düzenlenen Swift Student Challenge yarışmasının kazananları belirlendi. 16 yaşındaki bir Türk'te kazananlar arasında yerini aldı. 

Heyecanla beklenen WWDC 2021 etkinliği resmi olarak başladı. Küresel pandemi sebebiyle online olarak gerçekleşen etkinlikle beraber Apple'ın yeni hizmetleri ve ürünlerin yanı sıra uzun zamandır adından söz ettiren iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 ve watchOS 8 işletim sistemleri resmi olarak tanıtıldı. 4 gün boyunca sürmesi beklenen bu etkinlikte Apple, geliştiriciler için düzenlemiş olduğu çeşitli yarışmaların da sonuçlarını açıkladı. WWDC 2021’de dikkat çeken etkinliklerden bir diğer de Swift Student Challenge oldu. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrencinin katılım gösterdiği bu etkinlik sayesinde katılımcılar, Apple'a kod yazma ve problem çözme becerilerini gösterme şansını elde etti. Apple, bunun üzerine Swift Student Challenge yarışmasının başarılı olan öğrencilerini açıkladı. Yarışmanın sonuçlarına göre 16 yaşındaki bir Türk genci de kazanan kişiler arasında yerini aldı. 

iOS 15 ve diğer işletim sistemlerinin tanıtılacağı WWDC 2021 tarihi açıklandıiOS 15 ve diğer işletim sistemlerinin tanıtılacağı WWDC 2021 tarihi açıklandı

Apple Swift Student Challenge’yi kazanan Türk öğrenci: Mehmet Bertan Tarakçıoğlu

Apple'ın resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamalara göre Swift Student Challenge yarışmasını katılım gösteren 35 farklı ülkeden 350 öğrenci vardır. Yarışmada başarılı olan öğrenciler arasında da Mehmet Bertan Tarakçıoğlu adında bir öğrenci de bulunuyor. Geliştirmiş olduğu anlamlı uygulama sayesinde bu başarıyı elde eden öğrenci, Apple'ın dikkatinden de kaçmadı. Mehmet Bertan Tarakçıoğlu, yarışma bağlamında DEHB (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) semptomlarını yönetme konusunda her kullanıcı için özel tavsiyeler vermek adına faydalı bir uygulama tasarladı. Bu uygulama kullanıcılara 15 soruluk bir kişilik test uyguluyor. 

The ADHD Exploration adını vermiş olduğu uygulama ile yarışmada başarı elde eden öğrenci, ilham kaynağını ise şu sözleriyle açıkladı; "DEHB’li bir arkadaşım pandemi sırasında odaklanmanın ne kadar zor olduğunu paylaştıktan sonra, DEHB belirtileri ile kişilik arasındaki ilişkiyi araştırmak istedim. DEHB ile olan deneyimimizin aynı olmasını bekleyemeyiz." Mehmet Bertan Tarakçıoğlu, kodlamayı bloglardan, kitaplardan, Youtube videolarından ve çevrimiçi forumlardan öğrendiğini dile getirdi. Aynı zamanda geçtiğimiz senenin de kazananları arasında yer alan öğrenci Mehmet Bertan Tarakçıoğlu, Türk gençleri için büyük bir örnek oldu. 

 


Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?

PAYLAŞ