Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı! - Haberler - indir.com

Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 11:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Qualcomm şirketi ile yaşanan patent ihlali sonucunda birçok Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı. Patent savaşları özellikle teknoloji şirketleri arasında olan önemli konulardan birisidir. Günümüzde birçok şirket rekabet ettiği bu yıllarda birbirleri ile anlaşmazlıklara düşebiliyorlar. Mobil işlemci devi Qualcomm şirketini hepiniz biliyorsunuzdur. Apple geçtiğimiz yıllarda Qualcomm şirketinden ayrılarak Intel şirketini tercih etmişti. O zamandan beri iki şirket arasındaki buz dağları erimiyor. Özellikle son gelişen bu olay ile birlikte buz dağları iyice yükselmiş gibi duruyor.

Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı!

Yaşanan bu patent krizi sonrasında ise Apple şirketine ait birçok ürünün Çin'de satışı durduruldu. Qualcomm şirketinden yapılan bir açıklamada, Çin'deki Fuzhou mahkemesinin kararı ile Apple şirketine ait iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinin satışının yasaklandığı açıklandı. Davaya konu olan bu iPhone modellerinde kullanılan 2 adet patentin Qualcomm şirketine ait olduğu iddia edildi. Açıklamada değerlendirmelere yer verilen Qualcomm şirketinin Başkan Yardımcısı Don Rosenberg, "Müşterilerimizle olan ilişkimize büyük değer veriyoruz ve nadiren mahkemelerin hizmetine başvuruyoruz. Fakat aynı zamanda fikri mülkiyet haklarının korunmasına ilişkin kalıcı inancımız var. Apple bize tazminat vermeden fikri mülkiyetimizden yararlanmaya devam ediyor" şeklinde açıklama yaptı.

iOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine EriştiiOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine Erişti

Bu konu ile ilgili Apple tarafında açıklama ise gecikmedi. Apple, "Qualcomm'un ürünlerimizi yasaklatma yönündeki çabası, yasa dışı uygulamaları dünyanın her yerinde soruşturulan bir şirketin çaresiz girişimidir. Tüm Apple modellerimiz Çin'deki müşterilerimiz için mevcut bulunmaktadır" şeklinde bir açıklama geldi. Apple'ın bu açıklamasına göre davaya söz konusu olan patentler iOS 11 işletim sistemi ile çalışan ürünler olduğundan dolayı halihazırda satışta olan Apple ürünlerinin iOS 12 ile çalıştığı için kapsam dışında olduğu ileri sürüldü. İki şirket arasındaki buz dağında bir gram bile erime olmamış gibi duruyor. Şirketlerinin arasındaki rekabet gün geçtikçe çok daha güçlü bir hal alırken şirketler arasındaki patent yarışı ise hızla devam ediyor.

İki şirketin arasındaki gerginliğin daha ne kadar süreceğini bilemiyoruz fakat kolay kolay dinmeyecek gibi gözüküyor.


iPhone Xs Max, Xs ve XR Apple Türkiye Fiyatları AçıklandıiPhone Xs Max, Xs ve XR Apple Türkiye Fiyatları Açıklandı
Apple Airpods 2'den beklenen haber geldiApple Airpods 2'den beklenen haber geldi
Xiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçtiXiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçti

PAYLAŞ