Apple'ın Titan Projesi: 2024 yılına kadar kendi kendini süren otomobil üretimini Next Level pil teknolojisi ile hedeflediğini söylüyor! - Haberler - indir.com

Apple'ın Titan Projesi: 2024 yılına kadar kendi kendini süren otomobil üretimini Next Level pil teknolojisi ile hedeflediğini söylüyor!

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-23 19:31:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Donanım

Apple, kendi kendini süren araç teknolojisi ile ilerliyor ve 2024'i kendi çığır açan pil teknolojisini içerebilecek bir binek araç üretmeyi hedefliyor, konuya aşina olan insanlar Reuters'e verdiği demeçte.

Titan projesi olarak bilinen iPhone üreticisinin Otomotiv çabaları, 2014'ten bu yana kendi aracını sıfırdan tasarlamaya başladığı zaman düzensiz bir şekilde ilerledi. Bir noktada Apple, yazılıma odaklanma çabalarını geri çekti ve hedeflerini yeniden değerlendirdi. Tesla'da çalışan bir Apple gazisi olan Doug Field, 2018'de projeyi denetlemek için geri döndü ve 2019'da takımdan 190 kişiyi işten çıkardı.

Google pays billions to Apple!Google pays billions to Apple!

Apple'ın stratejisinin merkezinde, pillerin maliyetini "radikal bir şekilde" azaltabilecek ve aracın menzilini artırabilecek yeni bir pil tasarımı var.

O zamandan beri, Apple artık tüketiciler için bir araç inşa etmeyi hedefleyecek kadar ilerledi, bu çabaya aşina olan iki kişi, Apple'ın planları kamuya açık olmadığı için adlandırılmamasını istedi. Apple'ın kitlesel pazar için kişisel bir araç inşa etme hedefi, sürücüsüz bir sürüş hizmeti için yolcu taşımak için robo-taksiler inşa eden Alphabet's Waymon gibi rakiplerle çelişiyor.

Apple'ın stratejisinin merkezinde, Apple'ın pil tasarımını gören üçüncü bir kişiye göre, pillerin maliyetini "radikal bir şekilde" azaltabilecek ve aracın menzilini artırabilecek yeni bir pil tasarımı var.

Apple, planları veya gelecekteki ürünleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bir araç yapmak, dünyanın dört bir yanından gelen parçalarla her yıl yüz milyonlarca elektronik ürün üreten, ancak hiçbir zaman bir araba yapmayan derin cepli bir şirket olan Apple için bile bir tedarik zinciri zorluğunu temsil ediyor. Elon Musk'un Tesla'sı 17 yıl sürdü, sonunda sürekli bir kar elde eden arabalara dönüştü.

"Gezegende bunu yapmak için kaynaklara sahip bir şirket varsa, muhtemelen Apple'dır. Ama aynı zamanda, bu bir cep telefonu değil," dedi Titan projesinde çalışan bir kişi.

Apple markalı bir otomobilin kimin monte edileceği belirsizliğini koruyor, ancak kaynaklar şirketin araç inşa etmek için bir üretim ortağına güvenmesini beklediklerini söyledi. Ve hala Apple'ın çabalarının kapsamını, Apple markalı bir araba satan iPhone üreticisi yerine, geleneksel bir otomobil üreticisi tarafından yapılan bir otomobille entegre edilecek özerk bir sürüş sistemine indirmeye karar verme şansı var.

Apple'ın planları hakkında bilgi sahibi olan iki kişi, pandemik ile ilgili gecikmelerin üretimin başlamasını 2025'e veya ötesine itebileceği konusunda uyardı.

Tesla'nın hisseleri, Pazartesi günü S&P 500'de piyasaya sürüldükten sonra Pazartesi günü yüzde 6,5 daha düşük bir düşüşle sona erdi. Apple'ın hisseleri bu haberden sonra yüzde 1,24 arttı.

Şirketin planlarına aşina olan iki kişi, Apple'ın kendi kendini süren araçların yolun üç boyutlu bir görünümünü elde etmesine yardımcı olan lidar sensörleri de dahil olmak üzere sistemin unsurları için dış ortaklara dokunmaya karar verdiğini söyledi.

Başka bir kişi, Apple'ın arabasının farklı mesafeleri taramak için birden fazla lidar sensörüne sahip olabileceğini söyledi. Bu kişi, Apple'ın DAHİLİ olarak geliştirilen lidar birimlerinden bazı sensörlerin türetilebileceğini söyledi. Apple'ın bu yıl piyasaya sürülen iPhone 12 Pro ve iPad Pro modellerinin her ikisi de lidar sensörlerine sahip.

Reuters daha önce Apple'ın potansiyel lidar tedarikçileriyle görüşmelerde bulunduğunu, ancak kendi sensörünün oluşturulmasını da incelediğini bildirdi.

Otomobilin bataryasına gelince, Apple, bataryadaki tek tek hücreleri dolduran ve batarya malzemelerini tutan torbaları ve modülleri ortadan kaldırarak batarya paketinin içindeki alanı boşaltan benzersiz bir "monocell" tasarımı kullanmayı planlıyor.

Apple'ın tasarımı, akünün içinde daha aktif bir malzemenin paketlenebileceği anlamına gelir ve bu da araca potansiyel olarak daha uzun bir menzil sağlar. Apple ayrıca, lfp veya lityum demir fosfat adı verilen bir pilin kimyasını da inceliyor, ki bu da doğal olarak aşırı ısınmaya daha az eğilimli ve bu nedenle diğer lityum iyon pillerden daha güvenli.

Apple'ın pil teknolojisi hakkında bir kişi "bu bir sonraki seviye" dedi. "İPhone'u ilk gördüğünüzdeki gibi."

Apple daha önce Magna International'ı bir araba üretmekle ilgili görüşmelerde bulunmuştu, ancak önceki çabalara aşina olan bir kişi, Apple'ın planlarının belirsizleşmesiyle görüşmelerin sona erdiğini söyledi. Magna, yorum talebine hemen cevap vermedi.

Kar elde etmek için, Otomotiv sözleşmeli Üreticileri genellikle Otomotiv pazarına yeni gelen Apple için bile zor olabilecek hacimleri talep ediyorlar.

Kişi," uygulanabilir bir montaj tesisine sahip olmak için, yılda 1.00.000 araca ihtiyacınız var, daha fazla hacim geliyor " dedi.

Bazı Apple yatırımcıları, Reuters'in şirketin planları hakkındaki raporuna dikkatle tepki gösterdi. Apple yatırımcısı Gullane Capital Partners'ın yönetici ortağı Trip Miller, Apple'ın kapıdan büyük miktarlarda araba üretmesinin zor olabileceğini söyledi.

Miller," Apple'ın gelişmiş bir işletim sistemi veya pil teknolojisi geliştirmesi durumunda, mevcut bir üretici ile lisans altında bir ortaklıkta en iyi şekilde kullanılacağı anlaşılıyor " dedi. "Tesla ve eski otomobil şirketleri ile gördüğümüz gibi, dünya çapında çok karmaşık bir üretim ağına sahip olmak bir gecede gerçekleşmiyor."

Apple'ın hissedar sermayesi yatırım Danışmanı'nın Baş Ekonomisti Hal Eddins, Apple'ın çoğu otomobil üreticisinden daha yüksek marjlara sahip olduğunu söyledi.

"Bir hissedar olarak ilk tepkim, ha?"Eddins dedi. "Hala otomobil işinin çekiciliğini gerçekten görmüyorum, ancak Apple gördüğümden başka bir açıdan bakıyor olabilir."



PAYLAŞ