Apple'ın Tim Cook'tan daha fazla kazanan çalışanı istifa ediyor - Haberler - indir.com

Apple'ın Tim Cook'tan daha fazla kazanan çalışanı istifa ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 23:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Burberry’nin CEO’luğundan ayrılarak akıllı telefon sektörünün lideri olan Apple’da en önemli yöneticilerinden birisi olan Angela Ahrendts, Apple’daki iş hayatına son vermeye karar kıldı.

2014 senesinde Burberry’de çalışırken Apple’dan ciddi bir iş teklifi alan ve aynı zamanda perkende biriminin baş sorumlusu olan Angela Ahrendts, o dönem talep üzerine mi yoksa teklif üzerine mi kimse bilmez, Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan 11 milyon Dolar daha fazla para alacaktı.

Apple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyorApple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyor

Mevcut olan mağaza sayısını %25 gibi bir oranda artırdı

Fakat gel görelim ki bu maceranın çok yakın bir tarihte sona ulaşacağı gn yüzüne çıktı. Buna göre Angela Ahrendts, 2 ay kadar Apple’dan kesin olarak ayrılacağını tüm basına açıkladı. 5 senede toplamda 170 milyon Dolar para kazandığını ifade eden Angela Ahrendts, ilk senelerinde gösterdiği başarılar ile herkesin imrendiği bir çalışan oldu. 5 farklı kıtada mevcut olan mağaza sayısını %25 gibi bir oranda artışını sağlayarak 506 mağaza sayısına çıkardı. Ancak 2018 yılında düşüşlerin yaşanmasında sorumlu tutulan isim gene Angela Ahrendts oldu.  

Gelelim rakamlara

Apple’ın çalışan beyni olan Tim Cook’un Apple’dan yıllık kazancı 2018 yılında 15.6 milyon Dolar oldu. Önümüzdeki Nisan ayında şirkete istifasını verecek olan Angela Ahrendts’in ise aynı sene kazandığı yıllık kazanç 26.5 milyon Dolar. Yeni şeyler denemek istediğinin altını çizen Ahrendts, istifa ettikten sonra ne yapacağı hakkında şu an için bir açıklama yapmadı.


Apple animoji kataloğunu genişlettiApple animoji kataloğunu genişletti
Tim Cook konuşmasıyla, Apple hisselerini yükselttiTim Cook konuşmasıyla, Apple hisselerini yükseltti
Apple Watch'u el telsizi gibi kullanarak konuşma nasıl yapılır?Apple Watch'u el telsizi gibi kullanarak konuşma nasıl yapılır?

PAYLAŞ