Apple'ın Siri yüzünden başı dertte! - Haberler - indir.com

Apple'ın Siri yüzünden başı dertte!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 09:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

"Hey Siri" komutunu duyduğu anda otomatik olarak aktif olan Apple'ın sesli asistanı, şirketin başını derde soktu. 

Apple'ın iPhone kullanıcılarının beğenisine sunduğu sesli asistanı Siri, günlük yaşamda önemli miktarda kolaylık sağlıyor. Özellikle de herhangi bir sebepleri eller dolu olduğunda, arama ya da mesaj gönderme gibi durumlarda kullanıcılara önemli miktarda yardımcı oluyor. Sadece komutlar vererek bu gibi dönemlerde kolaylık sağlayabilirsiniz. 2011 yılından beri iPhone kullanıcıların hayatına dahil olan sesli asistan "Hey Siri" kelimelerini duyduğunda otomatik olarak aktif oluyor. Bu sayede, uzakta ya da yakında olması önemsiz olup, duyabildiği her noktadan istenilen işlemi yapmakla görevlidir. Gizlilik takıntısı olan bazı kullanıcıların "Hey Siri" özelliği sebebiyle açtığı dava Apple’ın başına bela olacak.

Yeni Apple Watch modelinin üretimi karmaşık tasarımı yüzünden gecikebilirYeni Apple Watch modelinin üretimi karmaşık tasarımı yüzünden gecikebilir

Çağrılmadığı halde aniden açılan Siri, aktif mi?

iPhone veya iPad’inizde sesli asistanın ‘siz çağırmamanıza rağmen’ birden bire açıldığına denk gelindiği oluyor. Bu durumun sebebi genellikle, konuşma sırasından kişilerin ağzından "Hey Siri"ye benzer bir şeyin çıkmış olmasıdır. Bu sebeple de Siri kendine seslenildiğini düşünüyor ve aktif hale geliyor. Bu durumdan memnun olan bazı kullanıcılar, özel konuşmalarının Apple tarafından kaydedilmesi gerekçesi ile olayı mahkemeye götürdü. Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre Apple, Siri'nin kaydetmiş olduğu konuşmalar üçüncü taraf hizmetler ve şirketler ile paylaşılıyor.

Benzer bir durumda Temmuz 2019’da gündeme gelmişti. The Guardian tarafından aktarılan raporda, kullanıcıların asistanla yapmış olduğu görüşmelerin "Siri performansını artırmak amacıyla" üçüncü tarafla paylaşıldığı dile getirildi. ABD Bölge Yargıcı Jeffrey White, olay sebebiyle Apple’a yeniden toplu davalar açılması durumu söz konusu olabilir. Reuters tarafından yapılan haberlere göre Jeffrey White, Siri’nin yanlışlıkla etkinleştirildiği durumlarda iPhone kullanıcılarının özel konuşmaları kayıt ettiği ihtimali üzerinde durulması gerektiği savunuldu. Kayıt edilen konuşmaların da Apple tarafından reklam şirketleri ile paylaşıldığı dile getirildi. Davacılar, Apple’ın Federal Telefon Dinleme Yasasını ve Kaliforniya gizlilik yasasını ihlal ettiği savunuldu. Yargıç tüm bu iddiaların mercek altına alınmasının da önüne geçmiş oldu. 

Bir Siri kullanıcısı, doktoru ile hastalığı ve cerrahi süreç hakkında görüşme yapmasının ardından, telefonundan tedavi ile ilgili reklamlarla karşılaştığını aktardı. Benzer bir durum Air Jordan spor ayakkabıları ve Pit Viper güneş gözlükleri ile ilgili birbiri ile konuşan iki kullanıcıda markalara ait reklamlar gördüğünü dile getirdi. Konu ile ilgili farklı kullanıcılar tarafından da yaşanan bir takım sorunlar var gibi gözüküyor. Şu an için elde edilen bilgiler bu kadar olup, gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Apple, kullanıcılarının son 6 ayda Appstore'dan ne kadar para harcadıklarını açıkladı!Apple, kullanıcılarının son 6 ayda Appstore'dan ne kadar para harcadıklarını açıkladı!
Güney Kore, Apple ve Google'ın komisyon zorunluluğuna karşı çıktı!Güney Kore, Apple ve Google'ın komisyon zorunluluğuna karşı çıktı!
Apple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanıApple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanı

PAYLAŞ