Apple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkiledi - Haberler - indir.com

Apple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkiledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 18:00:10
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın geçtiğimiz Nisan ayında hayata geçirdiği Uygulama Takip Şeffaflığı özelliği, Facebook başta olmak üzere birçok şirketten eleştiriler gelmesine sebep olmuştu. Apple, kullanıcı verilerini korumaya yönelik atmış olduğu bu adımdan etkilenen bir başka isim ise mobil oyun dünyası oldu. Apple’ın iOS 14.5 güncellemesi ile beraber uygulama takip şeffaflığı politikasını hayata geçirdiğini biliyoruz. Kullanıcıların verilerini korumayı önemseyen şirket, bu hareketi ile Instagram’ın da sahibi olan Facebook’un reklam noktasındaki dengelerini değiştirmişe benziyor. Öyle ki Facebook bu noktada Apple’a suçlamalarda bulunmuştu.

Gizlilik noktasında bilinçli markalardan birisi olan Apple’ın hayata geçirmiş olduğu bu özellik, mobil oyun sektörünü etkilemeye başladı. Tek bir dokunuş ile verilerin paylaşımını engelleyen kullanıcılar sebebiyle, mobil oyun kullanıcılara nasıl kişisel reklamlar sunacağı noktasında sıkıntılar yaşamaya başladı.

Battlefield 2042 güncellemesi çapraz oyun desteği getiriyor   Battlefield 2042 güncellemesi çapraz oyun desteği getiriyor   

Apple’ın yeniliği mobil oyun pazarını etkiledi

Nisan ayında iOS 14.5 güncellemesi ile beraber Uygulama Takip Şeffalık özelliğini kullanıcılarına sunan Apple, kullanıcıların kişisel verilerini koruma noktasında önemli hamleler gerçekleştiriyor. Bu güncelleme ile beraber iPhone kullanıcıları, oldukça basit bir şekilde hangi uygulamanın hangi verileri kullanabileceğini kontrol ediyor. Bu özellikten en çok etkilenen isim Facebook olurken, bunun yanı sıra ABD merkezli şirket kullanıcılara platformu ücretsiz kullanmaya devam edebilmek için takip izni vermeleri noktasında çağrıda bulunmuştu.

Bu durumdan etkilenen oyun dünyasında kullanıcılardan alınan veriler ile kişisel reklam sunularak bu noktada gelir artımı sağlanıyor. Ancak kişisel reklam sunamayanlar için daha geniş hacimli reklamlardan yararlanmak isteyen şirketler, çok fazla reklama boğdukları için oyuncular tarafından eleştiriliyorlar. Bu durumda pay-to-win durumları daha çok rastlanırken, şuan için Fortnite, Call of Duty Mobile ve PUBG gibi birçok oyun uygulama içi satın alımda savaş bileti gibi özellikler ile Apple’dan kaybettikleri parayı dengeliyorlar.


Epic Games Store, 100 TL'lik iki oyunu ücretsiz yaptıEpic Games Store, 100 TL'lik iki oyunu ücretsiz yaptı
Zynga Türk oyun şirketini satın almak için kollarını sıvadıZynga Türk oyun şirketini satın almak için kollarını sıvadı

PAYLAŞ