Apple'ın şartı WhatsApp'ın tepkisini çekti - Haberler - indir.com

Apple'ın şartı WhatsApp'ın tepkisini çekti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 17:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

WhatsApp, App Store’da geliştiricilerin hangi kullanıcı verilerini topladıkları ile ilgili olarak bilgi gönderme şartı getiren Apple'a sert tepki gösterdi. 

WhatsApp’dan Apple’a haksız rekabete karşı tepki

 

WhatsApp birçok yeniliklerini duyurdu!WhatsApp birçok yeniliklerini duyurdu!

Haksız rekabet ve rekabet konusunda WhatsApp, Apple'a dava açtı. Facebook bünyesinde bulunan WhatsApp, Apple'ı haksız rekabet ve konusunda eşit davranmamakla suçlandı. App Store bünyesinde yer alan uygulamalardan gizlilik verilerine ait bir açıklama isteyen Apple'ın iMessege uygulaması, iPhone akıllı cihazlara daha önce yüklenmiş olarak geliyor. ve yeni gizlilik etiketlerinin gösterileceği App Store’dan indirilmesi gerekmiyor.

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, uygulamaların topları veri türleri hakkında bilgi vermek için gizlilik etiketlerini "finansal bilgiler" veya "kullanıcı içeriği" gibi geniş terimler halinde düzenledi. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, söz konusu bu şartların kullanıcıları WhatsApp uygulamasının toplamış olduğu veriler ile ilgili endişelendirebileceğini ve bunun rekabet açısından da bir dezavantaj olacağının altını çizdi. Popüler platform WhatsApp, gerekli bilgiler Pazartesi günü Apple'a gönderildi. Fakat WhatsApp'ın yayıldığı bir blog yazısında “Apple’ın şablonu, uygulamaların hassas bilgileri korumak için uygulayacağı tekniklere ışık tutmuyor” denildi.

WhatsApp sözcüsü Axios’a ise konuyla ilgili “Etiketlerin birinci ve üçüncü taraf uygulamalarında tutarlı olması gerektiğini ve uygulamaların kişilerin özel bilgilerini korumak için alabileceği güçlü önlemleri yansıtması gerektiğini düşünüyoruz. İnsanlara okuması kolay bilgiler sağlamak iyi bir başlangıç ​​olsa da, insanların indirdikleri uygulamalardaki bu ‘gizlilik‘ etiketlerini iMessage gibi önceden yüklenmiş uygulamalarla karşılaştırabilmelerinin önemli olduğuna inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Axios’a , “WhatsApp insanların mesajlarını veya kesin konumunu göremezken, biz bunu yapan uygulamalarda aynı geniş etiketleri kullanıyoruz” dedi. Gelişticilerin uygulamaları hakkında gerekli olan gizlilik bilgilerini göndermeleri için son tarih ise dündü. Gizlilik etiketlerinin “Uygulama Mağazası”nda ne zaman görünür olacağı bilinmiyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


WhatsApp'ta her sohbete özel duvar kağıdı ayarlanabilecekWhatsApp'ta her sohbete özel duvar kağıdı ayarlanabilecek
Yeni yılda WhatsApp hizmet sözleşmesi yenileniyorYeni yılda WhatsApp hizmet sözleşmesi yenileniyor
WhatsApp'ın tehlikeli olduğunu kanıtlayan 10 nedenWhatsApp'ın tehlikeli olduğunu kanıtlayan 10 neden

PAYLAŞ