Apple'ın sağlık girişimi Casper durma noktasında             - Haberler - indir.com

Apple'ın sağlık girişimi Casper durma noktasında            

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-19 14:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından 2016 yılında başlatılan Casper sağlık girişimi için radikal bir karar alınabilir. Kaynaklara göre proje durma noktasına geldi. 

Apple, özellikle Apple Watch modelleri ile birlikte sağlık alanında oldukça önemli bir atılım gerçekleştirdi. Kullanıcıların pek çok farklı sağlık verisini anlık bir şekilde takip ederek raporlama seçenekleri ile daha gelişmiş bir kontrol sunmayı başaran Apple, sağlık hizmetlerini bir adım öteye götürebilmek adına 2016 yılında yeni bir projeye başlamıştı. Kendi sağlık kliniklerini açarak hizmet vermeyi hedefleyen Apple, bu doğrultuda Casper adı ile yeni bir proje duyurmuştu. Ancak gelen son bilgiler, projenin iptal edileceği yönünde.

Apple ve Google bu sefer İngiltere ile karşı karşıyaApple ve Google bu sefer İngiltere ile karşı karşıya

Apple, Casper projesini iptal edebilir

İlk olarak The Wall Street Journal’da yer alan haberde Casper adına sahip yeni proje için 2016 yılı itibariyle çalışmalar yaptığı belirtilmiş ve ülkenin pek çok farklı bölgesinde açılacak sağlık kliniklerinde çalışacak doktorlarla da anlaşmaların yapıldığı öne sürülmüştü. Yayınlanan son yeni raporda 2017 yılında Stanford Üniversitesi’nin ünlü ismi Dr. Sumbul Desai gibi isimlerle de anlaşma sağlayan Apple, tüm bu gelişmelere rağmen süreci devam ettiremedi.

Böyle bir durumun yaşanmasındaki en önemli etkenlerden birisi ise 2016 yılında projeyi başlatan çalışma ekibinin büyük bir bölümünün şirketten ayrılması oldu. Mevcut proje için yeni bir görevlendirme yapmayan Apple, sağlık hizmetleri ile ilgili projesini bu nedenle askıya alma ihtimalini güçlendirdi. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili basına açıklama yapan ve ismi verilmeyen bir Apple sözcüsü, sağlık hizmeti çalışmalarının Apple için çok yeni bir gelişme olduğunu ve şu anda şirketin çok erken bir dönemde olduklarını belirtti. 

Özellikle duyurulduğu dönemlerde oldukça dikkat çeken ve sağlık alanında devrim olarak nitelendirilen proje, daha özel bir hizmet ve lüks sağlık tedavileri ile desteklenecekti. Ancak gelinen noktada ekip eksikliği nedeniyle projeyi devam ettiremeyen Apple'ın iki farklı seçeneği mevcut. Şirket projeyi tamamen iptal edebileceği gibi daha güçlü bir geliştirme kadrosu ile süreci devam ettirebilir. Ancak özellikle Apple ürünlerinin satışında tercih edilen hizmet standartlarının sağlık alanında da Apple garantisi ile sunulacak olması ve dünyaca ünlü isimler ile çalışılması, Apple'ın bu alanda da fark yaratmasını sağlayabilir. 



PAYLAŞ