Apple’ın Safari Technology Preview 99 güncellemesi yayınlandı - Haberler - indir.com

Apple’ın Safari Technology Preview 99 güncellemesi yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 06:49:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın en yeni özellikleri daha önceden geliştiricilere sunmuş olduğu Safari Techbology Preview, arama motoruna yine güncelleme geldi ve yeni özellikler kazandı. Hem geliştiricilerden hem de kullanıcılardan geri dönüş alabilmek için Safari’nin geliştirmiş olduğu Safari Technology Preview,, 99 güncellemesi aldı ve üst düzey performans iyileştirmelerinin yanı sıra bazı hatalarda gideriliyor. ABD’li teknoloji şirketi Apple, Safari Technology Preview için yeni bir güncelleme yayınladı. 2016’nın mart ayında Apple tarafından “deneysel” bir arama motoru olarak geliştirilen Safari Technology Preview, Safari’ye gelecek olan sürümlerin eklenmesi ve planlanan özelliklerin ise test edilme bir platform görevi görüyor.

Safari Technology Preview 99 Güncellemesi Yayınlandı

Safari İnternet Tarayıcısında Büyük Açık BulunduSafari İnternet Tarayıcısında Büyük Açık Bulundu

Safari Technology Preview 99 güncellemesi sistemdeki bazı hataları düzeltirken, CSS, Web API, Media, Paymen Request, WebRTC, Web Animations, Javascript, WebDrriver ve IndexedDB platformları için daha yüksek performans vadediliyor. Apple’ın yayınlamış olduğu bu güncellemesi, macOS Majove ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında yayınlanan ve Mac cihazların en son model işletim sistemi macOS Catalina’da kullanıcılara sunuluyor. Safari Technology Preview güncellemesine Mac App Store’da yer alan yazılım güncellemesi kısmından erişilebiliyor.

Apple, bu sürüm güncellemesiyle beraber geliştirici ve kullanıcılardan almış olduğu tepkilere göre yeni stratejiler izlemeyi hedefliyor. Buna göre Safari’den faydalanan kullanıcılar Safari Technology Preview’de kullanabiliyor. Uygulama geliştiricilere özel tasarlanmış olsa da, kullanmak için özel bir hesaba ihtiyaç duyulmuyor. Güvenlik araştırmacısı Brian Krebs, geçtiğimiz günlerde  yapmış olduğu bir açıklamada iPhone 11 Pro modelinin konum servisinin kapalı olmasına rağmen konum takibi yaptığı belirtilmişti. Apple ise bu sorunu iOS 13.3.1 Beta sürümüne UWB özelliğini açma ve kapama yetkisi getirdi. Bu sayede gizlilik ayarlarından Networking and Wireless seçeneğine erişerek oradan UWB özelliğini açıp kapatabilirsiniz.


Apple, kullanıcıların Safari verilerini Tencent'le paylaşıyor iddiasıApple, kullanıcıların Safari verilerini Tencent'le paylaşıyor iddiası

PAYLAŞ