Apple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de Var - Haberler - indir.com

Apple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de Var

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 12:20:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Apple'ın CEO'su Tim Cook yaptığı önemli açıklama ile şirketin sıkıntı yaşadığı pazarları belirtti. Yapılan açıklamada Apple'ın 2018 için belirlenen hedeflerin gerisinde kalacağı ve bu durumun normal karşılanması gerektiği söylendi. İngilte merkezli uluslararası haber ajansı Reuters'ın duyurduğu açıklamaya göre gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik problemler Apple için ciddi problemler yaratıyor. Bu ülkelerdeki değişken kurlar ve farklı alım güçleri sebebiyle şirket belirlenen satış hedeflerinin gerisinde kalıyor. Tim Cook'un yaptığı açıklamanın stratejik olduğu düşünülüyor. Apple'ın ünlü CEO'su yaptığı bu açıklama ile piyasalarda çıkabilecek olumsuz haberlerin önüne geçmek istiyor. 

Gelişmekte Olan Pazarlarda Sıkıntı Var

2018'in bitmesine iki ay kala şirketin tahmini yıllık kazancı 91 milyar dolar seviyesinde olacak. Şirketin beklentisinin altında kalan bu rakam için Tim Cook yatırımcılara yaptığı açıklamada gelişmekte olan pazarları işaret etti. Türkiye, Rusya, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerin yer aldığı gelişmekte olan ülkeler pazarında Apple sıkıntı yaşıyor. 

Beklenen satış rakamlarına ulaşılamayan pazarlarda değişken kurlar da önemli bir rol oynuyor. Hatırlayacağınız gibi ülkemizde de dolar kuru 7 TL seviyelerine ulaşarak kendi rekorunu kırmıştı. Pek çok şirket gibi dolar üzerinden çalışan Apple da ürünlerine zam yapmak zorunda kalmıştı. 7 TL seviyesinden kısmen de olsa gerileyen dolar kuru hala alım gücünü zorluyor. Apple'ın dolar kuruna göre fiyatlandırdığı iPhone 8 Plus 6700 TL piyasa fiyatına sahip. Alım gücünün giderek düştüğü bu günlerde oldukça zorlu bu fiyat karşısında satışların düşmesi gayet normal. Türkiye gibi farklı ülkelerde de aynı sıkıntıyı yaşayan Apple'ın ise geliştireceği strateji merak ediliyor.






İlgili uygulamalar

GoPro Apple Watch Tanıtım Videsou


PAYLAŞ