Apple'ın Pixel 3'den Alması Beklenilen 5 Özellik - Haberler - indir.com

Apple'ın Pixel 3'den Alması Beklenilen 5 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Google’ın yeni amiral gemisi modeli olan Pixel 3 ailesi resmi olarak tanıtıldı. Yeni Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri tasarım tarafında olduğu kadar teknoloji anlamında da birçok yeniliğe sahip olarak karşımıza çıktı. Ayrıca Pixel 3 serisinin sahip olduğu bazı özellikler ilk niteliği taşıdığı için rakip şirketilerin de yakın zamanda telefonlarında bu özellikleri görebilme ihtimalimiz bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Apple’ın Pixel 3’den kopyalaması olası olan 5 özelliğini derledik. Gelin şimdi iPhone modellerde olmayan ve Pixel 3 serisinde bulunan özelliklere göz atalım.

Son zamanlarda üreticilerde yer alan özelliklerin rakip üreticiler tarafından kendi modellerine entegre edildiği görmüştük. Bu noktada çentikli tasarımı iPhone X’te görmemizden sonra Android ekosisteminde artan bu tasarım çizgisini örnek gösterebiliriz.

Google Pixel 2'e Gelmeyecek Pixel 3 ÖzellikleriGoogle Pixel 2'e Gelmeyecek Pixel 3 Özellikleri

Apple’ın Pixel 3’den Kopyalayabileceği 5 Özellik

Grup Selfie

Apple’ın her sene tanıttığı modeller kamera tarafında oldukça üst seviye teknik özelliklere sahip oluyorlar. Fakat geliştirilen tüm özellikleri daha çok tekli selfie çekimlerinde görüyoruz. Pixel 3 serisinde yer alan çift ön kamera sayesinde ise 120 derecelik geniş bir açı sunuluyor. Bu noktada Pixel 3 serisinde grup selfieler kolay bir şekilde çekilebiliyor.

Pixel Standı

Apple’ın kablosuz şarj standı olan AirPower’ın çıkması beklenmiş ancak bir türlü beklenen olmamıştı. Birçok modelinde kablosuz şarj desteği de sunan Apple, bu noktada Pixel 3’ün sunmuş olduğu standına benzer bir ürün tasarlayabilir. Bu noktada Pixel standı sadece kablosuz şarj özelliği sunmamakla beraber gece saati, elektronik fotoğraf çerçevesi ve sanal asistan gibi özelliklere sahip olarak geliyor.

Gece Görüş

Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile gördüğümüz bir başka yenilik ise Gece Görüş özelliği oluyor. Bu özellik ile beraber düşük ışıkta oldukça canlı ve renkli fotoğraflar sunulabiliyor. Apple’ın kamera noktasındaki düşük ışık tarafında geliştirmeler yapması bekleniyor.

Always on Display

Bu özelliği ilk olarak Pixel 3 serisinde görmedik. Bu noktada pazarda yer alan Samsung ve birçok akıllı telefon üreticisi modellerinde bu özelliğe yer verirken Apple’dan henüz bir adım görmedik. Ancak Apple’ın OLED ekranlara geçiş yapması ile beraber ufak bir yazılım yeniliği ile kullanıcılarına Always on Display özelliğini de sunması beklentiler arasında bulunuyor.

Arama Ekranı

Google Pixel 3 yazılım tarafında bir hayli güçlü bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeniliklerinden birisi ise telefonun sunmuş olduğu gelişmiş arama ekranı oluyor. Bu arayüz ile gerçek zamanlı konuşma dökümanı kullanıcılara sunulurken bu özellik ile ayrıca aramalar spam olarak işaretlenerek engellenebiliyor. Oldukça işlevsel bir özellik olarak gelen spam ve çağrı engelleme özelliğinin 2019 iPhone modellerinde de benzer bir yapıda sunulmasına olası olarak bakılıyor.

Bakalım Apple, 2019 modelleri ile beraber ne gibi benzer özellikleri kullanıcılarına sunacak göreceğiz.


Google Pixel 3 Kamerasına Harici Mikrofon Desteği GeliyorGoogle Pixel 3 Kamerasına Harici Mikrofon Desteği Geliyor

PAYLAŞ