Apple'ın Patent Davaları İle Başı Dertte - Haberler - indir.com

Apple'ın Patent Davaları İle Başı Dertte

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devi Apple, yine patent davaları ile karşı karşıya. Akıllı cihaz pazarının gelişmesi ile birlikte birçok şirket rakip olarak karşı karşıya geldi. Zaman zaman büyük başarılar ile gündeme gelen şirketler zaman zaman da olumsuz haberler ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz aylarda yine patent ihlalleri ile ilgili haberlere yer vermiştik. Bugünler de ise Apple'ın patent davaları ile başının dertte olduğunu görüyoruz. Teknoloji alanında ileri gelen isimlerden biri olan Apple, Red Rock Analytics adlı bir şirketin sahip olduğu Wi-Fi patentlerini ihlal ettiği iddiası ile hakim karşısına çıktı. Red Rock Analytics şirketi, Apple şirketinin WİFİ çipleri için alıcı verici teknolojisini içine alan patentleri izinsiz olarak kullandığı iddiası ile Apple'a dava açtı. Apple bu günlerde bu dava ile başı dertte olarak anılıyor.

Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?

Söz konusu WİFİ yongası teknolojisi Apple'ın iPhone 4 ve üzeri modellerinde, iPad’ler, Apple TV, MacBook ve Apple Watch dahil olmak üzere hemen hemen tüm Apple ürünlerinde kullanıldı. Daha öncesinden herhangi bir sorun olmayan bu durum, şu an için Red Rock Analytics şirketi tarafından XS ve XR modelleri cihazları da dahil olmak üzere yeni nesil iPhone cihazlarda patent ihlallerinin yapıldığı iddia ediliyor. Şirket bu durum karşısında Apple şirketini sorumlu tutarak mahkemeye verdi. Kendi ürünlerini izinsiz kullandığı iddiasını kullanan Red Rock Analytics şirketi, Apple'a dava açtı. 

Apple'ın başı patent davası ile dertte

Son zamanlarda patent ihlalleri konusunda farklı şirketlerin mahkemelik olduğunu biliyoruz. Daha önce hazırladığımız içeriklerde de bu konulara değinmiştik. Apple'da şimdi Red Rock Analytics tarafından açılan dava ile karşı karşıya kaldı. Red Rock Analytics, Apple'a kendi ürünlerini izinsiz kullandığı için patent davası açarak yüklü bir tazminat ödemesi talebinde bulundu. 

 

Cupertino merkezli teknoloji devi Red Rock Analytics, söz konusu iddialar hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Bunun yanı sıra aynı zamanda Apple, Red Rock Analytics tarafından açılan dava son buluncaya kadar resmi bir açıklama yapmaması da düşünülen durumlar arasındadır. Bu tarz bir iddia ile karşı karşıya olan Apple için tazminat ödemekten ziyade ciddi bir prestij kaybı açısından son derece önemli bir durumdur. Red Rock Analytics şirketi bundan önce, teknoloji devi Samsung'u da aynı şekilde patent ihlalleri iddiası ile dava açmıştı. Fakat Samsung'un bu konu hakkında geçirdiği yasal sürecin nasıl sonuçlandığı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

Apple, daha önce birçoğu ABD merkezli çip üretici Qualcomm şirketine karşı olmak üzere birçok telif hakkı davası ile karşı karşıya gelmişti. Qualcomm tarafından üretilen çipleri kullanarak patent ihlali yaptığı iddiası ile suçlanan teknoloji devi Apple, Çin ve Almanya’da açılan davaları kaybetmişti. Apple davaları kaybetmesi halinde temyiz hakkını kullandı. Fakat temyiz başvurusunda yapılmasına rağmen iPhone modellerinin söz konusu ülkelerde satılmasına yasak getirildi. Şimdi yine tekrar bir patent ihlali ile karşı karşıya kalan Apple'ın bu durum karşısında ne yapacağı henüz belli değildir. 


Apple Watch EKG Özelliği Avrupa'da YayınlandıApple Watch EKG Özelliği Avrupa'da Yayınlandı
Apple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacakApple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacak
Apple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklarApple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklar

PAYLAŞ