Apple'ın önemli ismi şirketten ayrılıyor - Haberler - indir.com

Apple'ın önemli ismi şirketten ayrılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-01 15:16:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın işlemci çipseti tarafındaki kıdemli direktörü olan Gerard Williams III, Apple’da geçirmiş olduğu dokuz yıl sonrasında geçtiğimiz ay şirketten ayrıldı. CNET kaynaklı habere göre Williams, teknoloji markası Apple tarafından en çok tanınanlar arasında yer almasa da, şirketin kendi çiplerini üretmeye daha da odaklanması noktasında Apple’ın önemli bir konumunda bulunuyordu. Williams’ın geçmişine bakacak olursak ilk olarak iPhone 5S ile beraber ortaya çıkan A7 işlemciler başlıca olmak üzere, en yeni tablet serisi olan iPad Pro’da bulunan A12X işlemcilerine kadar Apple’ın birçok işlemci geliştirme sürecinde liderliği bulunuyor.

Apple’ın Önemli İsmi Kadrodan Ayrıldı

Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?

A7 işlemcisi mobil telefonlarda ilk 64-bit mimariye sahip işlemci olarak dikkatleri üzerinde toplamıştı. A7 işlemcili iPhone 5S cihazlarının piyasada olması ile beraber Qualcomm’un o dönem için kendi 64-bit mobil işlemcisini piyasaya sürmesi oldukça zor olmuştu. Ayrıca 64-bit Qualcomm işlemcisi için o dönem birçok sorun olmuş ve kullanıma bir türlü tam olarak hazır olmamıştı. İşlemci tasarım sürecinin liderliğini üstlenen Williams, diğer yandan Apple’ın çip üzerindeki sistemlerinin düzenlenmesinden sorumlu isim olarak bulunuyor.

GPU, CPU ve bellek gibi bileşenlerin yerleşimine Williams karar veriyor. Apple’ın önemli hamle ve görevlerine karar veren isim olan Williams’ın neden şirketten ayrıldığı bilinmiyor. Bu noktada Apple’ın hala yeni süreceği bazı cihazların üretim sürecinde Williams’ın desteğinin olması bekleniyor. Diğer yandan iMac’lerde bile Williams’ın yeni çipler için desteğinin olması bekleniyor.


Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.
Apple Watch EKG Özelliği Avrupa'da YayınlandıApple Watch EKG Özelliği Avrupa'da Yayınlandı

PAYLAŞ