Apple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptı - Haberler - indir.com

Apple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 12:34:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının ileri gelen şirketlerinden Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, kullanıcıların gizlilik ihlali gibi durumlar ile karşı karşıya kalması sebebiyle kullanıcıların 'Facebook hesaplarını silmesi' yönünde uyardı. Bildiğiniz üzere Facebook, yılın ilk aylarında adı sık sık skandallar ile anılan bir platform haline gelmişti. Fakat buna rağmen çeşitli güncellemeler ile birbirinden farklı yenilikler ile platformu geliştirmeye devam etti. Ne kadar Facebook'un kurucusu bu güvenlik ihlallerinin kesinlikle mümkün olmadığını dile getirmiş olsa da buna rağmen platformun güvenliği hakkında halen bir takım söylentiler söz konusudur. 

Apple şirketinin kurucu ortaklarından biri olan Steve Wozniak, dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook'un 'gizlilik' sorunları hakkında konuşurken kullanıcıların çok geç olmadan Facebook'u akıllı cihazlarından silmesini istedi. Bununla beraber aynı zamanda Wozniak, Facebook platformunda bulunan gizlilik sorunlarının sanıldığından çok daha büyük olduğunu dile getirirken, kullanıcıların bu şekilde bir güvenlik sorunu ile karşı karşıya kalmalarına gerek olmadığının altını çizdi. "Şu an telefonumun dinlenmediğini kim bilebilir ki" şeklinde konuşan Wozniak, Facebook kullanıcılarının özel hayatlarını korumak adına Facebook hesaplarını silmeleri ve uygulamayı da akıllı cihazlarından kaldırmaları gerektiğini belirtti. 

Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtıMilletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı

Wozniak'ın bu şekilde bir açıklamada bulunmasının sebebi ise 2016 yılında yapılan ABD başkalık seçimleridir. Şöyle ki, Facebook platformunun 50 milyon adet kullanıcının platformda yer alan kişisel verilerini seçimin gidişatını etkilemek ile suçlanan İngiliz şirket Cambridge Analytica'ın da içinde olduğu olaylar Facebook şirketinin kullanıcıların gizliliğini gerektiği düzeyde sağlayamadığını ortaya çıkardı. Dünyanın en çok tercih edilen Facebook platformu, yaşanan bu olayların ardından sahip olduğu kullanıcıların kişisel verilerini uygun olmayan bir şekilde Cambridge Analytica şirketi ile paylaştığı skandallar ile ilgili 87 milyona yakın kullanıcının bu durumdan etkilendiğini açıkladı.

Facebook platformu uzun süredir bu tarz skandallar ile karşı karşıya kalıyor, zaman zaman bu olaylar için çeşitli deliller de sunuldu. Fakat kullanıcılar halen Facebook kullanmaya devam ediyor. Wozniak ise Facebook kullanıcılarının platformu biran önce silmeleri yönünde açıklamalarda bulundu. Platformu kullanmaya devam eden kullanıcıların her durum karşısında tehdit altında bulunuyor. Bu sebeple Facebook kullanıcılarının biran önce bu platformu kullanmaktan vazgeçmeli ve bu şekilde kişisel verilerinin güven içerisinde olduğundan emin bir şekilde hareket etmeliler. 


 


İlgili uygulamalar
Facebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldıFacebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldı
Whatsapp, Instagram ve Facebook ÇöktüWhatsapp, Instagram ve Facebook Çöktü
Libra için Facebook'a gerek olmayacakLibra için Facebook'a gerek olmayacak

PAYLAŞ