Apple'ın kullanım kılavuzu 57 bin liraya satılıyor - Haberler - indir.com

Apple'ın kullanım kılavuzu 57 bin liraya satılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 13:33:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Apple’ın bundan yıllar yıllar önce ilk defa piyasaya sunduğu Apple 1 bilgisayarın kullanım kılavuzu, açık artırma yolu ile satışa sunuldu.

Apple’ın ilk bilgisayarına ait olan kullanma kılavuzu açık artırma yolu ile satışa çıkarıldı. Apple’ın ilk bilgisayarı Apple 1 ile birlikte gelen kullanma kılavuzu, açık artırma yolu ile satışa sunuldu. Boston merkezli olan RR isimli açık artırma sitesinde satışa sunulan kılavuzun fiyat etiketi kısa bir süre içerisinde 10 bin Dolara ulaştı. Türk Lirası’na bu fiyatı vurduğumuz zaman yaklaşık olarak 57 bin lira yapıyor.

Huawei'den Apple hakkında açıklamaHuawei'den Apple hakkında açıklama

Apple 1’den şirket 200 tane üretmişti

Şirketin ilk logosunun bulunduğu orijinal kılavuzda Apple 1’in kullanımının nasıl olacağı hakkında bilgi veriyor. Öte yandan Apple 1’in nasıl kurulacağı hakkında bilgi veriyor. Müzayede süresi ise 10 Temmuz saat 19.00’a kadar devam edecek. 1976 yılında geliştirilen Apple 1, Apple’ın kurucu isimlerinden olan Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından tasarlandı. Yalnızca 200 adet üretimi sağlanan Apple 1, satışa sunulduğu zaman fiyatı 666 Dolar değerinde idi. İlk etapta 200 adet üretilen Apple 1, şu an da tüm dünyada 80 adet kaldığı tahmin ediliyor. Hali hazırda varolan bilgisayarların 15 tanesi ise müzayedelerde sergilenmeye devam ediyor.

Apple 1 hakkında kısaca bilgi

Apple 1 bundan yıllar önce üretilmiş ve geliştirilmiş bir bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. Apple 1’in işlemcisi yalnıza 1.023 MHz hızında idi. 4 KB’a sahip olan RAM ise 8 KB ya da 48 KB’a kadar genişleme gücüne sahipti. Öte yandan Apple 1 yaklaşık olarak 60 yonga içeren tek bir anakartı bünyesinde barındırıyordu. Bu anakart bilgisayara öncesinden monte edilmiş olarak karşımıza çıkıyordu. Monte edilmiş olan anakart dışında diğer parçaları satın alın kullanıcılar monte ediyordu. Evet anlayacağınız kasa parça halinde satın alınıyordu ve kullanıcılar kendileri bu bilgisayarları birleştiriyordu.

 

 


Apple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyorApple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyor
Apple yeni saydamlık raporunu yayınladıApple yeni saydamlık raporunu yayınladı

PAYLAŞ