Apple'ın

Apple'ın "Kayıpsız Ses Desteği" AirPods Pro ve AirPods Max'de yok!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple Music üzerinden kayıpsız ses desteği sunmaya başlayan Apple, AirPods Max ve AirPods Pro modelleri için bu desteği vermeyecek.

Apple, kayıpsız ses olarak tanımlanan yeni teknoloji ile birlikte müzik servisinde yeni bir deneyim sunmaya başlayacak. Geçtiğimiz günlere tanıtımı yapılarak duyurulan bu gelişme oldukça dikkat çekse de AirPods Max ve AirPods Pro kullanıcılarını üzen bir durum da meydana geldi. Zira bu 2 modele sahip kullanıcılar, Apple’ın yeni teknolojisinden yararlanma konusunda sorun yaşayacak.

Apple'dan ekran koruyucu üreten Corning'e 45 milyon dolar yatırımApple'dan ekran koruyucu üreten Corning'e 45 milyon dolar yatırım

Yeni ses teknolojisi neler içeriyor?

Haziran ayı itibariyle Apple Music üzerinden kullanılmaya başlanacak yeni teknoloji sistemdeki 75 milyon farklı şarkıyı da destekleyecek.  Şu anda mevcut uygulamaların hemen hemen hepsinde, sıkıştırılmış bir teknoloji kullanılıyor. Standart AAC dosyalarına göre daha büyük boyutlardaki ses dosyalarının kullanılmasını gerektiren yeni teknoloji sayesinde 48Khz’e kadar kayıpsız ses desteği sunuluyor. Ancak AirPods Max ve AirPods Pro kullanıcıları için bu yeni sisteme geçiş yapmak pek mümkün görünmüyor. Zira iPhone üzerinden bağlantı ile kullanılabilen 2 cihaz, Bluetooth AAC bağlantısını desteklemiyor. Bu nedenle de iki cihazı kullanan kullanıcıların bu yeni teknolojiye geçiş yaparak yüksek kalitede ve kayıpsız ses teknolojisini denemesi mümkün olmayacak.

AirPods Max modelinde kabloyla kullanılabilir

Yeni ses teknolojisi AirPods Max kullanıcıları tarafından kablo kullanılması halinde kullanılabilir hale gelebilir. Fiziksel bir kablo ile birlikte iPhone üzerinden yüksek kalitede ses çıkışı alabilecek kullanıcılar ancak bu sayede Apple Music’in yeni özelliğini deneyebilir. Ancak kablosuz olması nedeniyle cazip görülen AirPods Max için kablolu seçeneğin çok fazla ilgi görmeyeceğini söylemek mümkün.

Yeni teknolojiyi destekleyen yeni Airpods modeli gelebilir

Yaşanan bu durum Apple tarafından da biliniyor. Apple Music yeniliğinin ardından AirPods Max ve AirPods Pro hakkında dünya genelinde yer alna haberler, Apple için yeni iddiaları da gündeme getirdi. İddialara göre Apple Music deneyiminin kablosuz bir şekilde yaşanabilmesi adına yüksek aktarım desteğine sahip yeni kablosuz AirPods’lar için teknoloji devi çalışmalara başlamış durumda. Özellikle 2023 yılı itibariyle yeni AirPods versiyonlarında yeni teknolojiye uyum sağlanabileceği öne sürülüyor.



PAYLAŞ