Apple'ın Katlanabilir iPhone'u Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Apple'ın Katlanabilir iPhone'u Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-18 10:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında rakiplerinden geri kalmak istemeyen Apple’dan yeni hamleler görebiliriz. Piyasada yer alan Samsung, Huawei ve Apple gibi köklü şirketler akıllı telefon modellerinde sunmuş oldukları yeni nesil özellikler ile sıkı bir rekabet içerisinde oluyorlar. Şimdi ise bazı üreticilerin üzerinde çalışmalar yaptığı düşünülen katlanabilir telefon için Apple cephesinden yeni bir detay ortaya çıktı. İlerleyen nesil modellerde trend haline gelmesi beklenen katlanabilir telefonlara Apple cephesinden katlanabilir bir iPhone modeli hamlesi gelebilir. Huawei, LG ve Samsung gibi markalar bu alanda katlanabilir modellerini piyasaya ilk süren olmak için sıkı bir mühendislik çalışması gerçekleştiriliyorlar.

Yeni iPhone Katlanabilir Telefonlar

Apple Music'te beklenen değişiklik gerçekleştiApple Music'te beklenen değişiklik gerçekleşti

Bu rekabetin köklü isimlerinden olan Apple’ında bu alanda bir model geliştirmesi beklenirken, yeni ortaya çıkan bir pantent dosyasında Apple’ın bu alanda ilgisinin olduğu meydana çıktı. Katlanabilir bir iPhone modeli geliştirme planının olduğu düşünülen Apple cephesinden konu ile alakalı bir resmi onay gelmiş değil. Bu noktada böyle bir modelin hiç tanıtılmama ihtimali de yer alıyor. Söz konusu bu patent dosya içeriğinde esnek bir ekran yapısına sahip menteşe yapılı bir katlanabilen akıllı telefon taslağı gözüküyor. Yazan bilgilere göre cihazın içe ya da dışa katlanabilme özelliğinin bulunması bekleniyor.

Model içe kaplanır ise kapaklı bir iPhone model benzeri olacakken, dışa katlanma durumunda ise tıpkı ZTE Axon M gibi bir tasarım görebiliriz. En büyük rakiplerden olan Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’un önümüzdeki dönemlerde ilk katlanabilir özelliğe sahip bir akıllı telefon modelini tanıtması bekleniyor. LG ve Huawei’nin de bu yönde çalışmaları sürerken, Apple’ın henüz patent aşamasında olduğu ve bu iPhone modelinin 2020 yılında gelmesi düşünülüyor. Bakalım Apple ilerleyen nesil modellerinde gerçekten bir katlanabilir iPhone tanıtacak mı göreceğiz.  


Apple Bluetooth Destekli Bir Kalem TanıtabilirApple Bluetooth Destekli Bir Kalem Tanıtabilir
Çalınan Apple ID'ler Hırsızlığa Sebep OluyorÇalınan Apple ID'ler Hırsızlığa Sebep Oluyor
Apple'dan iOS 12 İstatistikleri AçıklandıApple'dan iOS 12 İstatistikleri Açıklandı

PAYLAŞ