Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünden yeni detaylar - Haberler - indir.com

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünden yeni detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü için geri sayımı başladı. Bloomberg kaynaklı haberlere göre Apple imzalı karma gerçeklik gözlüğünün çok yakın zamanda tanıtılacağı belirtiliyor. Editör Gurman’a göre karmak gerçeklik gözlüğü önümüzdeki birkaç ay içinde görücüye çıkacak. Kaynaklar, Apple’ın bu merakla beklenen gözlüğünün haziran ayında gerçekleşecek olan Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtılabileceği iddia ediliyor. Apple’ın WWDC yerine farklı bir etkinlik gerçekleştirerek, gözlüğü de tanıtabileceği iddia ediliyor. Markanın karmak gerçeklik gözlüğü için online bir etkinlik yerine fiziksel bir etkinlik düzenleyebileceği belirtiliyor.

Apple imzalı karmak gerçeklik gözlüğü yakında geliyor

Apple onarım programını başlatıyorApple onarım programını başlatıyor

Bloomberg kaynaklı açıklamalara göre Apple’ın ilk AR/VR başlığının geliştiricilere yönelik yüksek kaliteli, pahalı ve niş bir model olacağı belirtilmişti. Apple perakende satış noktalarında günlük sadece bir gözlük satabileceği de inanılıyor. Diğer yandan Apple’ın 500 mağazasında yılda yaklaşık 180.000 adet gözlük satacağı düşünülüyor. Daha önceden gözlüğün önümüzdeki yıl tanıyabileceği belirtilse de şirketin gözlüğü bu yıl tanıtarak geliştiricilerden uygulama geliştirmesini isteyeceği belirtiliyor.

İlerde çıkması olası olan gözlüğün çift 8K ekrana sahip olması bekleniyor. Gözlüğün ayrıca kullanıcıların el hareketlerini izlemesi için çok sayıda kameraya sahip olacağı da belirtiliyor. Modelin net satış fiyatı henüz belli olmasa da, 3000 dolar seviyesinde satışa sunulması iddia ediliyor. Önümüzdeki yıl gözlüğün satışa çıkması beklenirken, fiyat ve sahip olacağı özellikler noktasında daha fazla detayın netleşmesi bekleniyor.


Apple en çok tercih edilen kulaklık markası olduApple en çok tercih edilen kulaklık markası oldu
Apple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleştiApple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleşti

PAYLAŞ