Apple'ın iPhone X Hakkında Söylemediği 7 Özellik - Haberler - indir.com

Apple'ın iPhone X Hakkında Söylemediği 7 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-22 22:57:08
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Apple, iPhone X çıkmadan önce cihaz için gerçekleştirdiği lansmanda tanıtıldı. Burada, iPhone X hakkında önemli bilgi paylaşımlarında bulunuldu ve iPhone X gündeme genellikle, yüz tanıma özelliği, OLED ve çerçevesiz ekran gibi özellikleriyle gündeme geldi. Lansmanda, değinilen ya da değinilmeyen cihaza dair başka özellikler de bulunuyor.

iPhone X hakkında gündeme gelmemiş 7 özellik;

Galileo Desteği

iPhone'un ABD ordusuna GPS desteğini uzun zamandır verdiği biliniyordu ve bununla birlikte, 2011 yılında Rusya'nın uydu konumsal sistemi olan Glonass'a da destek sağlanmıştı. Avrupa'da 2016 yılının sonundan beri kullanılan yeni uydu sistemi olan Galileo, şimdi yeni iPhone'lar tarafından desteklenecek. Bu iPhone'lardan birisi de iPhone X. Böylece cebinizde iPhone varken kaybolmanız neredeyse imkansız oluyor.

HEIF ve HEVC Formatlarını Destekliyor

HEIF (high efficiency image format) ve HEVC (high efficiency video compression) formatları, iPhone X tarafından destekleniyor. HEIF, yüksek görüntü formatı, HEVC ise yüksek video formatı anlamına geliyor. Bu özellikten, lansmanda bahsedilmezken, Apple yeni modellerine özelliği getireceklerini Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda söylemişti.

256 GB iPhone X fiyatı bin 149 Dolar

Lansmanda iPhone X 64 GB için fiyat verilse de, 256 GB'lık model için herhangi bir bilgi verilmemişti. Cihazın 64 GB'lığı tercih edildiğinde, fiyat 999 dolar olurken, 256 GB'ta ise bin 149 dolara çıkıyor.

Hızlı şarj destekli

Etkinliğin başında verilen bilgilerden birisi, Apple'ın yeni modelleri iPhone 8 iPhone 8 Plus ve iPhone X'in hızlı şarjı desteklediği yönünde olmuştu. yeni iPhone'lar yarım saat şarj edildiği takdirde, % 50 oranında doluyor.

Ekran, Galaxy Note 8'e göre daha az parlak

iPhone X ekran parlaklığı, ortalama bir ekran parlaklığı değerine göre oldukça iyi. Fakat Apple'ın rakibi Samsung'un cihazı Galaxy Note 8'in sahip olduğu parlaklık, bugüne kadar çıkan cihazlar arasında en iyi ekran parlaklığına sahip olma unvanını elinde tutuyor.

Özçekim kamerasında iyileştirme yapılmadı

Ön kamera özelliğine bakıldığında, iPhone 7 ile aynı özelliklere sahip olduğu ve herhangi bir iyileştirmeye gidilmediği görülüyor.

Bildirim merkezi her zamanki yerinde

Home tuşu iPhone X'le birlikte kaldırıldı. Ana sayfaya, ekranı yukarı kaydırarak dönülüyor fakat bildirimler yine yukarıdan aşağıya çekildiğinde görülmeye devam ediyor.





PAYLAŞ