Apple'ın iPhone 12 için geliştirdiği yeni donanım ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple'ın iPhone 12 için geliştirdiği yeni donanım ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 18:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, bu yıl Eylül ayında yeni amiral gemisi serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni iPhone 12 serisine dair çeşitli detaylar belli olmaya devam ederken, şimdi ise şirketin yeni bir donanımı ortaya çıktı. Şirketin bu durumu ortaya çıkması ile beraber bu konuda Qualcomm şirketine bağlı kalmak istemiyor. 2020 yılında Apple’dan güçlü iPhone 12 serisi beklenmenin yanı sıra, iPhone 9 / iPhone SE 2 modellerinin de gelmesi bekleniyor. Ancak uygun fiyatlı olması beklenen bu yeni cihazların Mart ayında tanıtılacağı ifade ediliyor. Fakat yaz döneminin sonunda tanıtılacak olan iPhone 12 için dört farklı model üzerinde çalışıldığı biliniyor. Apple’ın yeni amiral gemisi serisi ile 5G dönemini de başlatması bekleniyor. Şirketi söz konusu bu teknolojiyi yeni modellerinde yer alacak olan Qualcomm’un X55 modemi ile gerçekleştirecek.

Apple’ın yeni iPhone 12 donanımı beli oldu

iPhone 12 ailesinin tasarımı hayal kırıklığına neden olabiliriPhone 12 ailesinin tasarımı hayal kırıklığına neden olabilir

Apple’ın bu yönlü özel çalışmaları devam ederken, söylenenlere göre iPhone’lar için kendi 5G anten birimini de geliştiriyor. Qualcomm’un QTM525 model 5G antenlerini büyük ve kalın bulduğu için ve başka şirketlere olan bağlılığı azaltmak için Apple, kendi çözümlerini üretmeye çalışıyor. Geliştirilen antenin özellikle 5G hızlı versiyon mmWave için tasarlandığı da söyleniyor. Şirket bu kapsamda ciddi bir risk alırken, söz konusu riskin daha yavaş 5G bağlantısı olarak sonuçlanabileceği belirtiliyor. Fakat Apple’ın iPhone 12 modelini daha ince tutabilmesi için böyle bir hamleye gitmesi bekleniyor. Ayrıca Apple’ın 2021 için de kendi 5G modemi üzerinde çalıştığını söyleyelim.

iPhone 12 modelinin beklenen diğer teknik özelliklerine gelecek olursak en alt model olarak iPhone 12 yer alıyor. Söylenenlere göre 5.4 inçlik OLED bir ekrana sahip olması beklenen model arka yüzeyinde çift kamera barındıracak. Modelin başlangıç etiketinin ise 699 dolar olması bekleniyor. Serinin bir başka modeli iPhone 12 Max ise 6.1 inçlik OLED ekran ve çift kamera ile gelecek. 799 dolar başlangıç fiyatına sahip olması beklenen bu model haricinde en güçlü cihaz olarak iPhone 12 Pro’yu göreceğiz. Bu cihazda ise 6.1 inçlik 120 Hz OLED ekran ve üçlü kamera sistemi bulunacak. 3D ToF sensörü dahil olmak üzere model 999 dolar başlangıç fiyat etiketi ile gelecek.

Devam ettiğimiz zaman serinin en güçlü modeli olan iPhone 12 Pro Max modelini göreceğiz. 6.7 inçlik tam 120 Hz ekrana sahip olacak bu cihaz üçlü kamera sistemi ile beraber OLED panel barındıracak. 1099 dolar da fiyat etiketine sahip olacak.


iPhone 12 yeni renk seçenekleriyle kullanıcı karşısına çıkacak!iPhone 12 yeni renk seçenekleriyle kullanıcı karşısına çıkacak!
Apple iPhone 12 mini'yi piyasaya sürebilirApple iPhone 12 mini'yi piyasaya sürebilir

PAYLAŞ