Apple'ın iki çalışanı şirketi dava etti - Haberler - indir.com

Apple'ın iki çalışanı şirketi dava etti

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-06 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple'a karşı iki çalışan şikayeti, ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB) tarafından inceleniyor.

Biri güvenlik endişelerini dile getirdiği için misilleme yapıldığını iddia ederken, diğeri ücret eşitliği ile ilgili soruların iddia edilen bastırılmasına odaklanıyor. Apple, bireysel vakalar hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak bir endişe ortaya çıktığında araştırdığını söyledi. Şikayetler, 600'den fazla işyeri sorunu hikayesi aldığını söyleyen çevrimiçi bir kampanya olarak geliyor. NLRB, özel sektör çalışanlarının ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek ve haksız işgücü uygulamalarını önlemek için bir araya gelme haklarını koruyan bağımsız bir ABD kuruluşudur. Daha fazla işlem yapılıp yapılmayacağına karar vermeden önce sözde "İşveren aleyhine Tazminat" başvurularını inceleyecektir.

Apple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanıApple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanı

Suçlamalar 26 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde California, Oakland'daki NLRB ofisine sunuldu.

Eşit ödeme

1 Eylül suçlaması, şirketin işçilerin örgütlenme girişimlerini bastırdığını iddia eden bir Apple yazılım mühendisi Cher Scarlett tarafından sunuldu. BBC tarafından görülen dosyalamalarında Bayan Scarlett, Apple'ın çalışanların maaş araştırma ve tartışma çabalarını defalarca engellediğini iddia ediyor.

Anketlerin amacı, ücret eşitliği endişelerini araştırmaktı. Şikayet, son beş ay içinde Apple HR'nin "çalışanlar arasında gönüllü olarak ücret verilerini toplamaya yönelik birden fazla girişimi" durdurduğunu söylüyor.

Apple'a yeni bir tazminat davası açıldı

Ayrıca Apple'ın "korunan uyumlu faaliyet organizatörlerinin suistimal edilmesini ve taciz edilmesini sağlayan zorlayıcı ve baskılayıcı faaliyetlerde bulunduğunu" iddia ediyor.

Bayan Scarlett, meslektaşları ve endüstri arkadaşlarıyla birlikte, işyerinde "sistematik değişim talep etmek" için Appletoo web sitesini başlattı. Web sitesi, "Hepimiz Dizin'de bir yeri paylaşıyoruz, ancak aynı muameleyi paylaşmıyoruz ve hepimize eşit haklar verilmiyor" diyor. Site, mevcut ve eski Apple çalışanlarını ayrımcılığı, tacizi ve diğer kötü muameleleri ortaya çıkarmak ve değişimi teşvik etmek için hikayelerini paylaşmaya teşvik ediyor.

Son zamanlarda, Bayan Scarlett, yanıtların bazılarını, aynı anda beş hikaye olan çevrimiçi yayın platformu Medium'da yayınlamaya başladı. Şimdiye kadar BBC'ye bir e-postada "alınan haberlerin sayısı 600'ün üzerinde. Yaklaşık üçte biri bunları isimsiz olarak paylaşmayı kabul etti" dedi. Apple içinde kültür değişimi için içeride ve dışarıda desteğin arttığını söylüyor.

Reuters haber ajansına göre, 26 Ağustos'taki dosyalama, Apple'ın kıdemli mühendislik programı yöneticisi Ashley Gjovik tarafından yapıldı.

Haber ajansının bildirdiğine göre, Bayan Gjovik'in şikayetleri arasında bir yönetici tarafından taciz, azaltılmış sorumluluklar ve elverişsiz işlerde artış yer alıyor. Mart ayında, ofisinin kimyasal kirlilik nedeniyle çalışmak için güvenli olmayan bir yer olduğuna dair endişelerini dile getirdi. Daha sonra korkularını ifade etmenin bir sonucu olarak misillemeyle karşı karşıya kaldığını iddia ediyor.

Financial Times'ın haberine göre, NLRB'ye yazdığı mektupta, Bayan Gjovik, güvenlik endişeleri hakkında konuşmamaktan "korktuğunu" iddia ediyor. Apple, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Olumlu ve kapsayıcı bir iş yeri yaratmaya ve sürdürmeye her zaman derinden bağlıyız ve her zaman kararlıyız. Bütün endişeleri ciddiye alıyoruz ve bir endişe ortaya çıktığında kapsamlı bir şekilde araştırıyoruz ve ilgili kişilerin mahremiyetine saygıdan dolayı belirli çalışan konularını tartışmıyoruz." Dedi.

 


Apple'ın Siri yüzünden başı dertte!Apple'ın Siri yüzünden başı dertte!
Apple'ın yeni CEO adayları kimler?Apple'ın yeni CEO adayları kimler?

PAYLAŞ