Apple'ın Gizlediği 9 iOS 13 Özelliği! - Haberler - indir.com

Apple'ın Gizlediği 9 iOS 13 Özelliği!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-02 21:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın en yeni işletim sistemi olan iOS 13 için kararlı sürüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Apple’ın Beta sürümü ile sunmuş olduğu iOS 13 özellikleri arasında sizlere aslında öne çıkan ancak Apple’ın fazla bahsetmediği bazı özelliklerini derledik. Geçtiğimiz ay başında gerçekleştirilen WWDC 2019 etkinliği ile beraber tüm iPhone modellerine gelecek olan iOS 13 tanıtılmıştı. Birçok özelliğin gösterildiği etkinlikte iOS 13’e sonradan gelecek birçok özellik gösterilmemişti. Fakat iOS 13’ün beta sürümü ile beraber bugüne kadar görülmemiş yeni özellikler de ortaya çıkmış oldu. Gelin şimdi fazla söz konusu olmayan ancak iOS 13’ün iddialı özelliklerden bazılarına bakalım.

iOS 13’ün Az Bahsedilen Özellikleri

iOS 13 Uygulamaları Kullanıcıları UyarılacakiOS 13 Uygulamaları Kullanıcıları Uyarılacak

Fotoğraf Konumu Kaldırma

iPhone cihazınız üzerinden normalde bir fotoğraf çektiğiniz zaman telefon otomatik olarak fotoğrafın konumunu fotoğraf bilgilerine ekliyor. Ancak iOS 13 ile beraber dilerseniz fotoğraflarda yer alan konum bilginizi kaldırabileceksiniz.

Mesajlar Uygulamasındaki Yenilenen Ayrıntılar

iPhone kullanıcıları Mesajlar uygulamasında yer alan bir mesajın ayrıntılarını dilerlerse görüyorlar. Fakat bu ayrıntılar sadece görüntüler ve belgeleri içeriyordu. Ancak iOS 13 ile beraber gönderilen bağlantıları da yine mesajların ayrıntılar bölümünden erişmek mümkün olacak.

Mail Bildirimi Kapatma

iOS 13 ile beraber Mail uygulaması başlıca yenilenecek ve daha işlevsel özelliklere sahip olacak. Öyle ki kullanıcılar gruplandırdıkları maillerin artık bildirimlerini kapatabilecekler.

Ağız Sağlık Takibi

iOS 13 ile beraber ağız sağlığının takibi sağlanabilecek. Üçüncü parti uygulama kullanmaya gerek kalmadan diş fırçalama takibinizi iPhone’da yer alan sağlık uygulamasından yapabileceksiniz.

Düşük Veri Modu

Akıllı telefon kullanıcıları artık düşük güç modunu aktif ettikleri zaman internet kullanımı da düşük veri moduna geçiş yapacak. Bu sayede kullanıcıların internet paketlerinin tüketilmesinin önüne geçilmiş olacak.

Baştan Tasarlanmış Ses Menüsü

iPhone cihazlarda ses yüksekliğini değiştirirken, ekranın ortasında büyük bir ses bar tasarımı çıkıyor. Apple nihayet bu alanda iyileştirmeye gidiyor ve artık ses değişikliği senasında ekranın sol üst köşesinde küçük bir gösterge paneli ile bu tasarım sergilenmiş olacak.

CarPlay Yenilikleri

Araç seyahatlerinin işlevsel aracı CarPlay uygulaması artık daha işlevsel bir hale geliyor. Apple, iOS 13 ile beraber navigasyon yardımı alırken diğer yandan şarkı dinleme seçeneğini uygulamasına dahil ediyor.


iOS 13 Ve iPadOS Açık Betası YayındaiOS 13 Ve iPadOS Açık Betası Yayında
iOS 13 Özellikleri ve Hakkında BilinmeyenleriOS 13 Özellikleri ve Hakkında Bilinmeyenler

PAYLAŞ