Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi - Haberler - indir.com

Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 12:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İki büyük şirket Apple ve Facebook arasında geçtiğimiz yıllar içerisinde çeşitli sorunlar yaşandığı öğrenildi. Her iki şirket, insan ticareti gerekçesi ile karşı karşıya geldiler. 

Teknoloji dünyasının iki büyük ismi Apple ve Facebook arasında, 2019 yılında ciddi bir sorun çıktığı anlaşıldı. Milyarlarca kişi tarafından tarafından kullanılan Facebook'un insan ticareti konusunda herhangi bir olumlu sonuç elde edemediği ortaya çıktı. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, platformun algoritma kısmında dil ile ilgili olarak çeşitli eksikliklerin olduğu biliniyor. Yani şöyle ki İngilizce dışındaki pek çok dili olması gerektiği gibi algılamayan bu yazılım, kötü niyetle yapılan paylaşımların önüne geçemedi. Peki durumun Apple ile ilgisi nedir?

Apple, Facebook'a cephe aldıApple, Facebook'a cephe aldı

Apple, Facebook'u, uygulamalarını mağazasından çıkarmakla tehdit etti

BBC insan tacirlerinin kadınları yüksek miktarlar teklif eden kişilere satmak adına Facebook'ta bir 'köle pazarı' kurduğunu dile getirmişti. Bunun ardından ise The Wall Street Journal da konu ile ilgili olarak yeni bilgiler ortaya çıktı. WSJ tarafından yapılan haberlere göre Apple, 2019 yılında Facebook'a ait olan uygulamaları App Store mağazasından kaldırmakla tehdit etti. Facebook konusunda araştırma yapanlar, insan tacirlerinin kadınları köle ya da seks işçisi olmak amacıyla Facebook'un platformlarını kullandığını ortaya çıkardı. Konuyla ilgili suçlular, Facebook'a yakalanmamak adına paylaştığı içerikleri ev işçiliği adı altında reklamlar üzerinden yayınlıyor. 

The Wall Street Journal tarafından yapılan haberlere göre, Facebook bünyesinde yer alan ekip, Orta Doğu'da patlayan köle ticareti ile ilgili durumları belgelemek adına bir yıldan daha uzun bir zamandır çalışmalarına devam ediyor. Bu içerikler genellikle ana Facebook uygulaması ve Instagram üzerindendir. Suçlular, mağdur olan kişilerin fotoğraflarını ve aynı zamanda kişisel bilgilerini bir etiket altında aktarıyor. Esasında şirket konuyla ilgili ilk tespitleri 2018 yılında yapmıştı. Fakat söz konusu bu olayların Apple'a ulaşmasının ardından Apple, Facebook'a ait olan tüm uygulamaları uygulama mağazası App Store'dan çıkarmakla tehdit etti. Konuyla ilgili olarak raporlara bakıldığında, Facebook üzerinden bu tarz eylemleri tanımlamak adına yerel dilleri bilen kişi sayısı oldukça azdır. Bunun yanı sıra, uygulamanın temelinde yer alan algoritmalar da yeterli miktarda çeviri yapamıyor. Aynı zamanda şirket, suçlu olan kişilerin yeni hesaplar altında paylaşımlar yapmasının önüne geçen bir sistem henüz tasarlanmadı. 

 


Apple, Facebook'un kendisiyle veri paylaştığı iddiasını yalanladıApple, Facebook'un kendisiyle veri paylaştığı iddiasını yalanladı
Avrupa Birliği Apple, Facebook, Amazon ve Alphabet CEO'larını duruşmaya çağırdıAvrupa Birliği Apple, Facebook, Amazon ve Alphabet CEO'larını duruşmaya çağırdı
Apple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldıApple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldı

PAYLAŞ