Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlatması şirkete pahalıya mal oldu! - Haberler - indir.com

Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlatması şirkete pahalıya mal oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, Fransa Rekabet Politikası Genel Müdürlüğü tarafından açılan iPhone yavaşlatma davası sonucunda 25 milyon Euro ceza ödeyecek. Apple şirketi, iPhone akıllı cihaz kullanıcılarını uyarmadan önce yavaşlattığı gerekçesiyle beraber Fransa'ya açılan davayı kaydetti. Fransa Rekabet Politikası Genel Müdürlüğü (DGCCRF) tarafından açılan dava sonucunda Apple şirketi, 25 milyon Euro tazminat ödemek durumunda kaldı.

2017 yılı içerisinde Apple bazı iPhone akıllı cep telefonlarını yavaşlattığını resmen kabul etmiş olup ve bunu da söz konusu cihazların ömrünü uzatmak amacıyla yaptığının da altını çizmişti. Şirket tarafından yapılan yeni açıklama ile beraber bu sorunu ilgili kurum aracılığıyla çözdüklerini de paylaşmıştır. Kullanıcılar, Apple tarafından üretilen iPhone modellerini yavaşlatıp bu şekilde kullanıcıları cihazlarını yenilemeye teşvik ettiğinden şüpheleniyordu. Bu konu hakkında şirket ise, bu şekilde bir amaçlarının olmadığını, cihazların üretim aşamasında kullanılan lityum iyon bataryalarının kullanıldıkça veriminin düştüğünü açıkladı. Bu durum cihazların elektronik cihazlarını korumak adına beklenmedik bir şekilde kapanmasıyla sonuçlanıyordu. Hatta iPhone 6, iPhone 6S ve iPhone SE adlı cihazlarda yaşanan bu sorun nedeniyle performans iyileştirmek amacıyla yazılım güncellemeleri yapıldı. Hatta yaşanan sorunun ortadan kaldırılması adına bu süreçte, indirimli batarya değişimi kampanyası bile yapılmıştı. 

Apple'ın internet sitesini Arcade kahramanları ele geçirdi!Apple'ın internet sitesini Arcade kahramanları ele geçirdi!

Apple hala bazı eski cihazlarını yavaşlatmayı da sürdürüyor. Bu cihazlar ise:

iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus

iPhone SE

iPhone 7, 7 Plus

iPhone 8, 8 Plus (iOS 12.1 veya üstü)

iPhone X (iOS 12.1 veya üstü)

iPhone XS, XS Max, XR (iOS 13.1 ve üstü)

Cihazlar üzerinde yapılacak olan ayar sadece bataryanın performansı düşmeye başladığı anda aktif hale geliyor ve aynı zamanda iOS artık menüsünde bu performans yönetimi ile ilişkili olarak kullanıcılarına daha net bir şekilde bilgi veriliyor. Teknoloji devi Apple, yeni ürettiği akıllı cep telefonu modellerinde eskiye göre daha gelişmiş donanım ve yazılım tasarımı tercih etmesi nedeniyle performans yönetiminin etkilerinin de daha az fark edilebileceği vurgulanıyor. Apple, sektöre girdiği günden bugüne ürettiği her akıllı cep telefonu ile oldukça ses getirdi. Zaman zaman cihazlarda yaşanan sorunlar kullanıcıların canını sıkıyor olsa da şirket bu sorunları hızla çözerek kullanıcıların deneyimini artırmaya yönelik hareket ediyor. 

 


Apple geliştirici hesabı programı 8 ülkeye daha gidiyorApple geliştirici hesabı programı 8 ülkeye daha gidiyor
Apple Watch başarıdan başarıya koşuyorApple Watch başarıdan başarıya koşuyor
iOS 13.4 ile birlikte iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olarak kullanılabilecekiOS 13.4 ile birlikte iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olarak kullanılabilecek

PAYLAŞ