Apple'ın Ekim 2018 tanıtımında dikkat çeken 5 detay - Haberler - indir.com

Apple'ın Ekim 2018 tanıtımında dikkat çeken 5 detay

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 16:04:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Apple’ın büyük Ekim etkinliğinde yapılan tanıtımlar her zaman olduğu gibi tüm dünyada yakından takip edildi. İşte farklı ürünlerin tanıtıldığı etkinlikte dikkat çeken 6 detay .

Yeni bir Macbook Air

Apple'ın güç bakımından biraz seviyesi düşürülen fakat ultra hafif dizüstü bilgisayarı olarak tanımlanan Macbook Air, yeniden ailenin üyesi olmayı başardı. Birçok yönden yeni Air'de Macbook ve Macbook Pro'larda standart hale gelen donanım özellikleri de eklenmiş durumda. 13.3 inç retina ekranı ve iki Thunderbolt 3 bağlantı noktası ile dikkat çeken yeni versiyon üstelik Touch ID, Siri, Apple’ın yeni klavyesi ile Macbook hayranlarını cezbediyor. Donanım kısmında ise Intel 1,6 GHz çift çekirdekli 8. nesil i5 işlemci, bellek ve depolama için yükseltme seçenekleri var. Yeni Air’in en büyük özelliği ise önceki versiyonlara göre daha ince ve daha hafif olması. yeni cihaz için satış tarihi 7 Kasım olsa da Apple'ın web sitesinde ön sipariş dönemi başlamış durumda.

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Yeni iPad Pro

Tanıtımda iPad Pro'nun yeni versiyonu da tanıtıldı. Öngörüldüğü gibi, yeni iPad Pro yüz kilit özelliği ile geldi. Yeni model A12X çip, 7 çekirdekli bir GPU ve 8 çekirdekli bir işlemci sayesinde son modele göre daha güçlü. Apple, bazı görevleri yüzde 90 daha hızlı gerçekleştirebileceğini dahi iddia etmiş durumda. Bu güç ile birlikte 12 megapiksellik arka kamera sayesinde saniyede 60 kare hızında 4K video dahi çekimi mümkün. Apple ayrıca dikkat çekici olarak iPad Pro ile birlikte Apple Pen de piyasaya sunuldu.

Adobe'den iPad Pro kullanıcılarına özel Photoshop

Yeni iPad Pro için en büyük sürprizlerden birisi de Adobe'den geldi. Adobe, yeni ve daha güçlü iPad Pro'dan yararlanmak için Photoshop versiyonunu da tanıttı. Yeni versiyon öncekilere göre çok daha etkin ve gelişmiş özellikler sunuyor.

Yeni Mac Mini oldukça etkileyici

Apple tüm bunlarla birlikte Mac Mini'nin yeni bir versiyonunu da duyurdu. Macbook Air gibi Apple Mini için de uzun zamandan beri güncelleme yapmayan Apple, yeni yıl itibari ile bu durumu da çözmüş oldu. Yeni Mac Mini, 4 veya 6 çekirdekli 8. nesil Intel CPU modeline bağlı olarak i3 işlemcisinden i7 işlemciye, 8-64 GB RAM'e ve 128 GB'tan 2 TB'a kadar depolama alanı seçenekleri sunuyor. Ayrıca daha öncekinden daha fazla portu bulunan cihaz, bağlantı sorunlarını da ortadan kaldırıyor.

Apple daha çevre dostu

Apple, yeni cihazlara ek olarak etkinlikte yeni bir teknolojini de tanıttı. öyle ki yapılan açıklamalarda cihazlarda geri dönüştürülmüş alüminyum kullanılmış durumda. Bu durumun çevreye katkısı ise karbon salınımının yüzde 50'ye kadar azaltılması olacak.

Apple, Türkiye'deki cihaz fiyatlarında indirim yaptı!


Huawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok GöndermeHuawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok Gönderme
Apple, Türkiye'deki cihaz fiyatlarında indirim yaptı!Apple, Türkiye'deki cihaz fiyatlarında indirim yaptı!
Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!

PAYLAŞ