Apple'ın başındaki isim Tim Cook'un veliahtı belli oldu - Haberler - indir.com

Apple'ın başındaki isim Tim Cook'un veliahtı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple ile başarılarını sürdüren Tim Cook için artık yolun sonu yakında gözükecek. Yabancı şirketlerde sıkça görülen halefilik yönetimi stratejisini hayata geçiren Cook, Apple’dan ayrılmadan önce kendisinden sonra Apple’ın kimin yöneteceğini belirlemek istiyor. Yakın zamanda bu şirketin donanım, yazılım ve ürün pazarlama bölümlerini devralacak yeni nesil liderlere ihtiyaç duyduklarını belirten İcra Kurulu Başkanı neler düşünüyor? Cook sonrasında CEO’luk aşamasına geçecek kişi oldukça merak ediliyor.

Apple, Tim Cook sonrasını düşünmeye başladı

Apple ve Tim Cook yollarını ayıracak mı?Apple ve Tim Cook yollarını ayıracak mı?

Apple’ın ürün yelpazesini doğru bir şekilde yöneten isim Tim Cook, bu şirketin değeri 2 trilyon dolara kadar yükseltti. Cook’un CEO olmadan önce bile tedarik zinciri yönetimi noktasında oldukça üst seviye bir öngörüye sahip olduğu ifade ediliyor. 60 yaşındaki CEO’nun Apple’dan ayrılmasını gerektirecek herhangi bir görünür neden mevcut değil. Ancak Cook’a göre haleflik yönetimi oldukça önemli bir mesele oluyor. Cook, bugün istifa ettiği yada hayata gözlerini umduğu takdirde kendisinin yerine Jeff Williams’ın geçeceğini ifade ediyor.

Jeff Williams, Apple Watch modellerinin ve kullanıcıların sağlığına odaklanan diğer Apple ürünlerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı. Apple Operasyon Direktörü Williams’a pazarlama sektöründe Greg JOswiak, yazılım mühendisliği alnında Craig Federigihi ve uygulamalar konusunda Eddy Cue eşlik etmiş olacak. Eğer Jeff Wiliams CEO olursa onun yerine Sabih Khan yada Priya Balasubramaniam geçebilir. Bakalım Apple, CEO Tim Cook sonrası nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.


Tim Cook'un serveti dudak uçuklatıyorTim Cook'un serveti dudak uçuklatıyor
Tim Cook, sattığı Apple hisseleri ile servetine servet kattıTim Cook, sattığı Apple hisseleri ile servetine servet kattı

PAYLAŞ