Apple'ın Avrupa'da başı dertte - Haberler - indir.com

Apple'ın Avrupa'da başı dertte

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-04 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

akın zaman içerisinde herkesin dikkatini çekmeyi başaran Apple davası, İtalya tarafından gelmişti. Akıllı cep telefonların su geçirmezlik özelliği üzerine odaklanılan bu davada Apple 10 milyon euro (12 milyon dolar) ceza ödemeye mahkum edilmişti. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'a açılan bu yeni dava Avrupa kısmından geliyor. Belçika ve İspanya tarafından ortak bir şekilde açılan davada Apple'ın başı her zamankinden daha büyük derde giriyor. 

Apple’ın 60 euro ceza ödenmesi gerekiyor

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'a açılan bu yeni davada toplam 5 Avrupa merkezli tüketici örgütü bulunuyor. Planlı eskitme konusunda kötü bir geçmişe sahip olan Apple, tekrar bu dertten muzdarip olup gündem de adından söz ettiriyor. Söz konusu bu davada Apple'ın, planlı bir şekilde eskitilen telefon bataryaları sebebiyle yavaşlatılan her iPhone akıllı cihaz kullanıcısı 60 euro para cezası ödemesi istendi. Şirketin iPhone 6 ve iPhone 6s kullanıcılarına bu ödemeyi yapması isteniyor.

Apple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyorApple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyor

Üretici şirkete açılan bu dava da tıpkı ABD'deki planlı yapılan eskitme davasında uzlaşmaya varması gibi durumlar yaşanılacağı düşünülüyor. Hatırlamak gerekirse ABD'de de benzer bir dava açılmış ve Apple, iPhone 6 ve iPhone SE kullanıcılarına 25 dolarlık bir ödeme yapmayı kabul etmişti. Buna benzer bir durumda geçtiğimiz yıl içerisinde Fransa'daki kullanıcılar için de gündem de yerini almıştı. Burada da Apple, eski telefonlarını yavaşlatmak için çeşitli adımlar attığı gerekçesiyle kullanıcılara 25 euro ödemeyi kabul etmişti. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın geçmişine bu şekilde kayıtların yazılıyor olması, davaların açılması ve aynı zamanda bu durumun diğer ülkelere de yansıması Apple'ın canını oldukça sıkıyor gibi gözüküyor. Apple'ın hakkında çıkan bilgiler ile ilgili şu an için elde edilenler bu kadardır. Konu hakkında yakın zaman içerisinde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Apple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyorApple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyor
Apple Watch için bataryaya sorununu çözecek bir özellik yoldaApple Watch için bataryaya sorununu çözecek bir özellik yolda
Apple Music, 2020'nin en popüler listesini açıkladıApple Music, 2020'nin en popüler listesini açıkladı

PAYLAŞ