Apple'ın ardından Samsung'da kutudan şarj cihazlarını çıkarıyor - Haberler - indir.com

Apple'ın ardından Samsung'da kutudan şarj cihazlarını çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon kutularının içinden aksesuarların yavaş yavaş eksilmeye başladığı bu günlerde bir hamle de Samsung’dan geldi. Ortada dolaşan iddialara göre yeni Samsung akıllı telefonları kutusundan şarj aleti olmadan çıkacak.

Güney Koreli bazı kaynaklarda Samsung’un telefon kutusundan şarj aletlerini çıkarmayı düşündüğü aktarılıyor. Geçtiğimiz ay benzer bir hamleyle kullanıcılarını şaşırtan Apple’ın ardından Samsung’un bu kararı hayata geçirmesi durumunda 2021 senesinde satın alınan Samsung telefonların kutusunda şarj cihazı bulunmayacak.

Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra'nın fiyatı belli olduSamsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra'nın fiyatı belli oldu

Teknolojinin dev markaları arasında olan Samsung uzun bir süredir akıllı telefon sektöründe küresel çapta büyük bir başarıya sahip olan ender markalardan biri. Piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarla tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaran şirket aynı zamanda yılların verdiği marka güvenirliğiyle sadık bir kullanıcı kitlesini de elinde bulunduruyor. Ancak Güney Kore kaynaklarında yer alan bazı iddialar Samsung’un tüketicilerin tepkisini çekebilecek bir kararın eşiğinde olduğunu gösteriyor.

Apple şarj konusunda yeni bir adım atıyor

Hatırlarsanız kısa bir süre önce Apple’ın birkaç ay sonra tanıtacağı iPhone 12 serisinin kutusundan şarj cihazı olmadan çıkabileceğini paylaşmıştık. Bugün ortaya atılan iddialar ise Samsung’un da benzer bir adım içerisinde olduğunu düşündürüyor.

Samsung şarj cihazlarıyla ilgili nasıl bir strateji izleyecek?

Geçmişten günümüze gelen alışkanlıklarla tüketicilerin bir akıllı telefon satın aldığında kutusundan çıkmasını beklediği en önemli aksesuarlardan biri şarj cihazı ve kulaklıklar. Neredeyse yazısız bir kural haline gelmiş olan bu durum yakında değişecek gibi duruyor. Huawei, Xiaomi markalarıyla başlayan kutudan kulaklıksız çıkan telefonlara tam yeni alıştık derken teknoloji devleri kutudan aksesuar eksiltmek için harekete geçti. Bunun en büyük nedeni ise aksesuarların şirketlere olan yüksek maliyetleri.

Akıllı telefon fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketicilerden gelen tepkiler şirketleri de maliyet hafifletmek için yeni çözümler bulmaya yöneltmiş gibi duruyor. Bu noktada giriş ve orta segment telefonlarda donanımsal açıdan daha düşük özellikler sunmaya başlayan şirketler özellikle amiral gemisi segmentinde yer alan cihazların maliyetini düşürmek için çözümü aksesuar eksiltmek de buldu.

Her sene milyonlarca akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung’da bu şirketler arasındaki yerini alabilir gibi duruyor. Akıllı telefon kutularının içinden şarj cihazları çıktığında maliyetin ciddi bir oranda düşeceği de önemli bir gerçek. Üstelik Samsung’un bu durumda fiyatlı telefonlarında daha agresif bir fiyatlandırma politikası uygulayabilme ihtimali de oldukça yüksek. Buda ilerleyen yıllarda giriş ve orta seğmen Samsung telefonlarının daha uygun fiyatla tüketicilerin karşısına çıkabileceği anlamına geliyor.

Henüz bu politikayı uygulamak konusunda net bir karara varmadığı aktarılan şirketin şimdilik sadece fikir değerlendirme aşamasında olduğu iddia ediliyor. Ancak şirketin bu kararı benimsemesi durumunda 2021 senesi Samsung için yeni bir dönem olabilir. Fakat şirketin bu politikayı tüm akıllı telefonlarında mı uygulayacağı, yoksa rekabetçi bir tutumla sadece giriş segment telefonlarındaki fiyat etiketini en aza indirmek için mi uygulayacağı henüz bilinmiyor. Samsung’un şarj cihazları konusunda nasıl bir strateji izleyeceğini görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.


Samsung Galaxy Z Fold 2 geliyorSamsung Galaxy Z Fold 2 geliyor
Samsung Galaxy Note 20 ilk kez canlı görüntülendiSamsung Galaxy Note 20 ilk kez canlı görüntülendi

PAYLAŞ