Apple'ın AR teknolojisi sağlıkta devrim yaratabilir - Haberler - indir.com

Apple'ın AR teknolojisi sağlıkta devrim yaratabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 09:49:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz gün İrlanda’da gerçekleştirilen bir etkinlikte şirketin gelecek planlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre şirketin hastalıkları önceden teşhis edecek teknolojiler üzerinde çalıştığı açıklandı. Pazartesi günü İrlanda’nın Dublin kentinde gerçekleştirilen bir etkinlikte Tim Cook’da yer aldı. Şirketin özellikle Apple Watch için sağlık özelliklerini daha da ileri seviyeye taşıyacağı belli oldu. Apple Watch serisinde görmüş olduğumuz kalp izleme özelliklerine benzer sağlık risklerini erkenden teşhis ve tanımlama yapabilen bir teknoloji üzerinde çalıştıklarının duyurusunu yaptı.

Apple, daha gelişmiş sağlık özelliklerine sahip olacak

Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!

Bilindiği üzere Apple Watch Series 4 ve Series 5 modelleri FDA onaylı bir elektrokardiyografi özelliğine sahip durumda. Bu özellik ile beraber kullanıcıların kalp ritimlerini ölçebilmesi olanak sağlanıyor. Tim Cook açıklamalarına göre ise Apple’ın ürünlerine dahil edeceği teknolojiler bunlardan ibaret olmayacak. Sağlık teknolojilerini bu noktada tüketici cihazlarına entegre edilerek daha erken teşhis sağlanmış olacak. Bu sayede ise sağlık harcamalarında genel bir düşüşün olabileceğinin dikkati Tim Cook tarafından çekiliyor.

Konu hakkında şu sözleri dile getiriyor; Sağlık hizmetlerindeki paranın çoğu, yeterince erken teşhis edilmemiş vakalara gidiyor. Biraz zaman alacak ama şu an yaptığımız şeyler - bugün hakkında konuşmayacağım - bana umutlu olmak için çok fazla neden veriyor."

Bakalım Apple’ın en yeni Apple Watch serisinde dahil edilmiş olan ne gibi yeni sağlık teknolojileri olacak göreceğiz.  


Apple Store'da Para İadesi İşlemleri Nasıl Yapılır?Apple Store'da Para İadesi İşlemleri Nasıl Yapılır?
Etkinliğe sayılı saatler kala Apple Store neden kapatıldı?Etkinliğe sayılı saatler kala Apple Store neden kapatıldı?

PAYLAŞ