Apple’ın, App Store geliri dudak uçuklattı - Haberler - indir.com

Apple’ın, App Store geliri dudak uçuklattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 13:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın App Store üzerinden elde ettiği gelir ortaya çıktı. Şirketin 2020 yılında App Store mağazasından elde etmiş olduğu gelir dudak uçuklatacak cinsten.

Adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelen akıllı cep telefonlar, yeni iş pazarlarının da oluşmasına sebep oldu. Birçok kişinin günlük hayatında sık sık kullanmış olduğu App Store ve Play Store gibi uygulama marketleri de bunlar arasındadır. Milyarlarca kullanıcı tarafından kullanılan bu uygulama marketleri, geliştiricilere ve mağaza sahibi olan şirketlere her yıl yüklü miktarlarda para kazandırıyor. Son olarak ise bu mağaza sahiplerinden biri olan Apple'ın dudak uçuklatan cinsten olan geliri belli oldu. ABD'li teknoloji devi kazancıyla adeta herkesi şaşırttı. 

Epic Games ile Apple arasındaki gerginlik son bulduEpic Games ile Apple arasındaki gerginlik son buldu

App Store 643 milyar dolar gelir elde etti

Bağımsız olarak çalışan bir şirket tarafından yapılan bir araştırmaya göre Apple 2020 yılında App Store mağazası için 643 milyar dolarlık bir faturalandırma yapmıştır. 2019 yılına göre yüzde 24 oranında büyüme sağlayan bu mağaza gelirleri gelmiş geçmiş tüm rakamların rekorunu kırmış oldu. Oldukça yüksek rakamlar olan bu gelirin yüzde 30'luk bir kısmı ise şirkete kalmış oldu. Konuyu farklı noktalardan ele alan bu araştırma, 2015'ten bu yana App Store'daki küçük çaplı geliştiricilerin sayısının ise yüzde 40 oranında arttığını ortaya çıkardı. Şirket 1 milyondan daha az sayıda indirme ve 1 milyon dolardan az kazancı olan şirketleri küçük geliştirici olarak değerlendirdi. Mağazada yer alan geliştiricilerin yüzde 90'ı bu tanımın içinde olan şirketlerden oluşuyor. 

Söz konusu bu işletmelerin yüzde 25'i son beş yıl içerisinde kazançlarını yıl bazında yüzde 25 oranında artırmayı başardı. 175'ten fazla ülke içerisinde ve bölgede mevcut olan mağaza, 40'tan fazla farklı dili, 45 farklı para birimi ve 200'den fazla farklı ödeme yöntemlerini destekliyor. Her ne kadar söz konusu bu rakam Apple için oldukça karlı olarak değerlendirilse de şirketin başının ağrımasına sebep oluyor. App Store'daki her işlemden yüzde 30 oranında pay alan Apple, bu sebeple sık sık uygulama geliştiricileri ile karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz haftalar içerisinde yaşanan Apple vs Epic Games davası bunun en güncel örneklerinden biridir. 

 

 


Tidal, Apple Watch'lar için cihazsız çalışma özelliğini duyurduTidal, Apple Watch'lar için cihazsız çalışma özelliğini duyurdu
Apple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdıApple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdı
Tesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldıTesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldı

PAYLAŞ