Apple'ın Akıllı Saati AppleWatch Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Apple'ın Akıllı Saati AppleWatch Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Apple'ın merakla beklenen ve tüm çevreler tarafından iWatch olarak çıkış yapacağı söylenen akıllı saatinin adı Apple Watch olarak lanse edildi. Apple etkinliğinden aldığımız verilerle akıllı saatin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Bizimde beklediğimiz gibi akıllı saatin adı iWatch değil Apple Watch olarak açıklandı. Etkinlikte Apple Watch'ın 18 karatlık altın kaplama olan versiyonu da gösterildi.

AppleWatch

Özelleştirilebilir saat göstergesine sahip olan Apple Watch, Fitness ve sağlık uygulamalarıyla birlikte geliyor. Saatte bulunan hareket algılayıcısı sayesinde kolunuzu kaldırdığınız anda ekran açılıyor. 

Siri'yi destekleyen Apple Watch, sesli komutlar ile mesajlara cevap verebilme özelliğini de kullanıcılarına sunacak. Ancak Siri Türkçe desteğine sahip değil. Ayrıca safir ekrana sahip olan akıllı saatin ekranı üzerinden çizim yapılabildiği gibi oluşturulan çizimler paylaşılabiliyor. Buna ek olarak kalp atış hızınızı da Apple Watch sayesinde arkadaşlarınız ile paylaşabileceğiniz gibi karşıdaki kişide titreşim yoluyla kalp atışlarınızı hissedebilecek.

AppleWatch

Normal versiyona oranla yüzde 60 daha dayanıklı olan Apple Watch spor versiyonu 2 boyut ve 3 farklı materyale sahip kasa ile 6 farklı renkte değiştirilebilir kayış seçeneğine sahip olup iPhone ile birlikte kullanılabiliyor.

Arayüzde klavye bulunmayan ancak emoji seçenekleri yer alan Apple Watch, gelen mesajları analiz ederek kısa mesajları kendi hazırlayabiliyor. Ayrıca akıllı saat iPhone yardımıyla başarılı bir harita servisi de sunacak.

Apple Watch akıllı saat iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus destekli olacak. 2015'in başından itibaren satışa sunulacak olan Apple Watch 349 Usd başlangıç fiyatına sahip olacak.





PAYLAŞ