Apple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacak - Haberler - indir.com

Apple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-03 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple Glass adlı ürün hakkında her geçen gün birbirinden farklı bilgiler ve iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu bilgiler doğrultusunda Apple'ın Google Glass projesinde almış olduğu önemli bir dersi gözler önüne seriyor. Bu da akıllara Google'ın başaramadığını, Apple'ın başarabileceği düşüncesini akıllara getiriyor. 

Apple Glass beklentileri karşılayacak

Konuya girmeden önce Google Glass hakkında birkaç bilgi vermekte fayda vardır. Google, 2013 yılında ilk olarak akıllı gözlük modelini olan Google Glass'ı resmi olarak duyurdu. İlk örnekle beraber giyilebilir teknoloji dünyasında oldukça merak uyandıran bir yenilik olarak kendini gösterdi. Fakat hedef alınan özellikler ile kısa bir süre sonra kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. İlk olarak tasarım, Google Glass kullanmak isteyen bir kullanıcının şüphe edeceği şekilde hazırlanmıştı. Normal bir gözlükten ziyade, üzerinde bulunan ek bileşenleri ile dikkatleri üzerine çekti. Bununla beraber normal görüşe de pozitif değil negatif anlamda bir etkisi oldu. Öyle ki kısa bir süre içerisinde tasarım konusunda eleştiriler alındı. Apple'ın ise Apple Glass tasarımı noktasında oldukça sıradan bir çalışma yaptığı dile getirildi. Bu iddiaların doğru olmasıyla beraber Apple'ın akıllı gözlüğü herhangi bir gözlükle benzerlik gösterecek. 

Apple Glass hakkında yeni iddialarApple Glass hakkında yeni iddialar

 

Apple Glass'ın özellikleri arasında kamera detayı yer almıyor

Google Glass adlı ürünün özellikleri arasında en çok, kamera ile kullanıcıların baktığı her şeyin aslında kayıt altında olacağı vurgusu yapılıyordu. İlk olarak dikkat çekici bir yenilik gibi görünüyor olsa da sonrasında bu durum ciddi tepkiler almaya başladı. Ürüne verilen bu tepkiler, Google akıllı gözlüğü ile girilmesi yasaklanan mekanlar olarak sıralanmaya başladı. Şöyle ki bakıldığında her şeyin kayıt altına alınıyor olması hem kullanıcının hem de çevredeki insanların güvenlikleri hakkında ciddi bir ihlal olarak değerlendirildi. Google Glass'ın kamera özelliği, pozitif değil negatif olarak değerlendirilen bir detaya olarak kendini göstermeyi başardı. Apple, bu eleştirileri iyi bir şekilde değerlendirmiş olacak ki Apple Glass'da kamera yer almayacak.

Buna karşılık olarak ise Apple'ın AR yani artırılmış gerçeklik özelliğinin kullanıcılara sunulması için LİDAR bileşenine yer verilecek. Apple daha önce, iPad Pro modelleri ile beraber LİDAR sensörünü kullanmaya başlamıştı. Daha sonra ise bu özelliğin, iPhone 12 özellikleri arasında yer alacağı da iddia edildi. 

Apple Glass sadece iPhone'larla çalışacak

Google, kendi akıllı gözlüğünü herhangi bir başka cihaza ihtiyaç duymadan çalışabilir olması yönünde adımlar attı. Apple ise bunun aksine, Apple Glass'ın iPhone ile çalışabilir olarak tasarlandığını belirtti. Bu şekilde iPhone cihazlara bağımlı olması beklenirken aynı zamanda yapabileceklerini de dolaylı olarak ikiye katlamış oldu. Çok daha yetenekli bir akıllı gözlükle karşı karşına olunabilir. Tıpkı Apple Watch modelinde olduğu gibi, gelişmeler ile birlikte bağımsız bir cihaz geliştirilmeye başlanacaktır. Ancak ilk adımlar, iPhone ve iPad ile birlikte kullanılması şeklinde atılacaktır.

Apple Glass fiyatı dikkatleri üzerine çekebilir

Google Glass, hem üretim hacmi hem de fiyatı ile ulaşılabilirlikten çok uzaktı. Buna karşılık olarak Apple Glass özelikleri bir yana, fiyatı ile de oldukça dikkat çekecek gibi görünüyor. Apple’ın 500 dolar seviyesini geçmeyen bir fiyatlandırma belirleyeceği ifade ediliyor.

 


Apple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilirApple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilir

PAYLAŞ