Apple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleşti - Haberler - indir.com

Apple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 11:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Birkaç senedir arttırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışan Apple yeni gözlüğünü piyasaya sürmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Arttırılmış gerçeklik gözlüğü ile bu pazarda da dev olmak isteyen Apple’la ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Dün Bloomberg’in deneyimli editörlerinden Mark Gurman tarafından verilen bilgilere göre ABD merkezli teknoloji devinin karma gerçeklik gözlüğünün çok yakında tanıtılacağını açıkladı. Gurman’ın açıklamalarına göre Apple karma gerçeklik gözlüğü önümüzdeki birkaç ay içerisinde görücüye çıkaracak.

Apple büyük güvenlik açığına karşı hızlı güncelleme çıkardıApple büyük güvenlik açığına karşı hızlı güncelleme çıkardı

Gelen sızıntılar Apple’ın bir süredir merakla beklenen gözlüğünün bu sene Haziran ayında gerçekleşecek Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtılabileceğini gösteriyor. Bir diğer sızıntı ise Apple’ın WWDC yerine farklı bir etkinlik düzenleyerek gözlüğü de tanıtabileceği yönünde. Bunun yanı sıra Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü için online bir etkinlik yerine fiziksel bir etkinlik düzenleyebileceği de gündemde.

Apple, iPhone 13'de rekor satış bekliyor

Hatırlarsanız Bloomberg daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada Apple’ın ilk AR / VR başlığının geliştiricilere yönelik yüksek kaliteli, pahalı ve “niş” bir cihaz olacağını gündeme getirmişti. Apple gözlüğü pazara sürdüğünde perakende satış noktalarında günde sadece bir gözlük satabileceğine inanıyor. Şirketin bu hedefi gerçekleştirmesi durumunda 500 mağazasında sende yaklaşık yaklaşık 180.000 adet gözlük satışı yapmış olacak. Ancak şirketin bu hedefine ulaşıp ulaşamayacağı konusunda şimdiden bir yorum yapmak çok zor. Zira satışlarda gözlüğün fiyat etkide de etkili olacaktır. Daha önce AR gözlüğün önümüzdeki sene tanıtılacağı söylenmiş olsa da Apple’ın gözlüğü bu yıl tanıtarak geliştiricilerden uygulama geliştirmelerini isteyeceği söyleniyor.


Apple onarım programını başlatıyorApple onarım programını başlatıyor
Apple en çok tercih edilen kulaklık markası olduApple en çok tercih edilen kulaklık markası oldu

PAYLAŞ