Apple'ın AirTag isimli izleme cihazının özellikleri sızdırıldı - Haberler - indir.com

Apple'ın AirTag isimli izleme cihazının özellikleri sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir kayıp eşya bulma cihazı AirTag üzerinde çalışan Apple’ın proje planları ve AirTag’ın çalışma mantığı sızdırıldı. 

Kayıp eşyaları bulabilmek için AirTag isimli bir izleme cihazı geliştiren Apple’ın yeni ürünüyle ilgi detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.  Fudge (@choco_bit) adlı birTwitter kullanıcısı tarafından AirTag'le ilgili gelen sızıntıların, takip aksesuarının özelliklerini ve çalışma mantığını ortaya çıkarması  iPhone 11’de karşımıza çıkan U1 çipi ile ilgili gizeminde çözülmesini sağladı.  

Apple Mac satışlarına yetişemiyorApple Mac satışlarına yetişemiyor

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde yer alan uzamsal farkındalık teknolojisi için Ultra Geniş Bant (U1) Çipi'nin ne amaçla yerleştirildiği merak ediliyordu ki AirTag hakkında ortaya çıkan bilgiler bu gizeme ışık tuttu. Bu  

Son derece hassas bir konum doğruluğuna sahip bu çipin, AirTag'de de yer alacağı ve bu cihazın sadece U1 çipine sahip iPhone'lar ile kullanılacağı ön görülüyordu ki geçtiğimiz gün ortaya çıkan bilgiler bu iddiaları tamamen çürüttü. 

Apple 13.4 işletim sisteminin çıkış tarihini açıkladı

Sızıntılar doğrultusunda U1 çipinin, AR (artırılmış gerçeklik) tabanlı konum izleme teknolojisinden istifade edebilmek için kullanıldığı gün yüzüne çıktı. Buna ek olarak U1 çipi bulunmayan iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri de AirTag izleme teknolojisinden yararlanabilecekleri ancak AR izleme özelliğinden yoksun kalacakları öğrenildi. 

Eşyaların daha kolay bulunmasını sağlamak için dahili bir hoparlörle geleceği öğrenilen AirTag’in hareketleri algılayabilmesi için de ivmeölçere ev sahipliği yapacağı da biliniyor. Hırsızlara karşı özel bir güvenlik mekanizması ve etkinleştirme kilidine sahip olacak olan AirTag bu sayede çalınması durumunda üçüncü kişiler tarafından kullanılamayacak. 


Apple Watch'larda köpekbalığı algılama özelliği olabilirApple Watch'larda köpekbalığı algılama özelliği olabilir
Apple şarj konusunda yeni bir adım atıyorApple şarj konusunda yeni bir adım atıyor

PAYLAŞ