Apple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyor - Haberler - indir.com

Apple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-27 18:32:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir süredir cep telefonlarında evrensel yapıda şarj girişi kullanılmasını isteyen Avrupa Birliği Komisyonu’na Apple’ın tepkisi büyüyor.

Avrupa Birliği’nin uzun bir süredir gündeminde olan evrensel şarj potu fikrine Apple ciddi bir şekilde karşı çıkmıştı. Cihazları için bu kararın iyi olmayacağını savunarak “Lightning” portundan vazgeçmemek için büyük bir çaba sarf eden teknoloji devi bu doğrultuda atılan adımlara tepki göstermeye devam ediyor. 

Avrupa Birliği, Google’ın veri toplama politikalarını araştırıyorAvrupa Birliği, Google’ın veri toplama politikalarını araştırıyor

Avrupa Birliği’nin evrensel şarj potunu teknolojik şirketlere bu kadar ısrarlı bir şekilde dayatmanın altına yatan neden ise elektronik atığı azaltmak. Bu doğrultuda Avrupa Birliği attığı adımları ve aldığı kararları “Gönüllülük” esasına göre uyguluyor. Uzun bir süredir hayata geçirilmeye çalışılan bu fikir 2019 yılında 14 şirket tarafından kabul edilmişti. Android cihazlar için “micro-USB” portuna geçmek o kadar da zor değilken durumun Apple için farklı olduğunu söyleyebiliriz. Senelerdir hem işletim sistemi, hem de donanımsal farklılıklarıyla cihazlarını Android cihazlardan farklılaştıran Apple bu kararla birlikte “Lightning”i geri de bırakmış ve ortak şarj devrine geçmiş olacak. Ancak şirket buna hiçbir şekilde yanaşmıyor. Avrupa Birliği’nin almış olduğu karara şuan tek itiraz eden teknoloji şirketi Apple. 

Avrupa Birliği Apple Hakkında İnceleme Başlattı

Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı yasa tasarısına itiraz etme hakkını kullanan Apple tüm akıllı telefonlarda tek bir standart belirlenmesinin sektörün USB-C bandını standart olarak görmeye başladığı bu dönemde oldukça gereksiz olduğunu düşünüyor. Bunun yanı sıra söz konusu standartlaşmanın çevreye daha çok zarar vereceğini vurgulayan Apple bu doğrultu da daha fazla elektronik atığa neden olunacağını belirtiyor. Standartlaşmanın ekonomik açıdan da oldukça soruna neden olacağını açıklayan Apple bu standarttın gelmesiyle inovasyon imkanlarının da kısıtlanacağını belirterek Avrupa Komisyonu’nun konuya bir çözüm getireceğini umduğunu dile getirdi. 

Apple standart şarj potuna karşı çıkan tek şirket 

Alınacak bu kararın inovasyonu kısıtlayacağını dile getiren Apple’ın şarj konusunda nasıl bir inovasyon planladığı henüz bilinmiyor. USB-C portunun şuanda iyi bir standart oluşturduğunu ve fazlasıyla yeterli olduğunu düşünülse de diğer akıllı telefon üreticileri standarttı kabul etmiş durumda. Apple’ın ise bu konuda farklı bir fikri olduğu düşünülmekte. İlerleyen zamanlarda Lightning potunu tamamen kaldıracağı düşünülen şirketin kullanıcılarına kablosuz şarj sunacağı tahmin ediliyor. Apple ve Avrupa Birliği arasında yaşanan bu gergin süreçle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız. 


Avrupa Birliği yüz tanıma teknolojisini yasaklayabilirAvrupa Birliği yüz tanıma teknolojisini yasaklayabilir
Avrupa Birliği mobil cihazlarda standart bağlantı türü istiyorAvrupa Birliği mobil cihazlarda standart bağlantı türü istiyor

PAYLAŞ